counter

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρέη και πρόστιμα στην εφορία

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρέη και πρόστιμα στην εφορία
Ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρέη και πρόστιμα στην εφορία

φοροι

 Με κάθε τρόπο και μέσο προσπαθεί η κυβέρνηση να γεμίσει τα άδεια κρατικά ταμεία και έτσι επιδίδεται σε μπαράζ ευνοϊκών ρυθμίσεων για καταβολή χρεών και προστίμων στην εφορία, αλλά και κλείσιμο εκκρεμών υποθέσεων.

Το σχέδιο για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών περιλαμβάνει μέχρι και 60 δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 80 ευρώ, ενώ σε εκείνους που θα φανούν συνεπείς θα παραγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις.Το οικονομικό επιτελείο προωθεί παράλληλα και νέα περαίωση που θα αφορά 100.000 υποθέσεις για τις χρήσεις 2001 έως 2006.

Η προθεσμία παραγραφής παρατάθηκε μέχρι το τέλος του 2013 και οι φορολογούμενοι θα κληθούν να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις με χαμηλό κόστος και διευκολύνσεις στην καταβολή.Τα υψηλά πρόστιμα που βεβαιώνονται για την οικονομική παραβατικότητα στην πλειοψηφία τους δεν εισπράττονται ποτέ και έτσι το οικονομικό επιτελείο προωθεί ελαστικότερο ποινολόγιο.

Προβλέπεται μείωση ποινών ακόμη και κατά 91%, ενώ όσοι παραβάτες πληρώσουν εφάπαξ το χρέος θα έχουν 60% έκπτωση. Εκείνοι δε που θα το ρυθμίσουν σε 10 δόσεις θα έχουν έκπτωση 40%. Σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες παραβάσεων θα υπάρξουν μειώσεις.

 Για έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων μειώνεται η ποινή κάθειρξης στα 10 χρόνια, ενώ θα μπαίνει "λουκέτο" για ένα μήνα σε όποιον εντοπιστεί να εκδίδει εικονικά τιμολόγια άνω των 50.000 ευρώ.

Για υψηλές παραβάσεις, αλλά και περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής, πάντως, θα θεσπιστούν  αυστηρότερες ποινές από τις υπάρχουσες.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR