counter

Από το πλατό του Master Chef, στην κουζίνα της πρωινής εκπομπής του Star! Ο Λάμπρος Βακιάρος εξομολογείται στο FTHIS.GR…

Από το πλατό του Master Chef, στην κουζίνα της πρωινής εκπομπής του Star! Ο Λάμπρος Βακιάρος εξομολογείται στο FTHIS.GR…
Από το πλατό του Master Chef, στην κουζίνα της πρωινής εκπομπής του Star! Ο Λάμπρος Βακιάρος εξομολογείται στο FTHIS.GR…

Τον απολαμβάνουμε καθημερινά στη "Φωλιά των Κου Κου"στο Star. Οι νόστιμες - γρήγορες συνταγές του, θα σου κεντρίσουν σίγουρα την προσοχή, ενώ το άνετο και χαλαρό στυλ του, αρκούν προκειμένου να πείσουν και τους πιο δύσπιστους να φορέσουν την ποδιά τους.

Ο Λάμπρος Βακιάρος φέτος μπήκε δυναμικά στις τηλεοπτικές κουζίνες! Ο Έλληνας Master Chef 2017, γνώριζε από μικρή ηλικία τις ικανότητές του στην κουζίνα, ενώ δεν σταμάτησε να "μαγειρεύει" τα σχέδιά του τα οποία την περσινή σεζόν τον οδήγησαν στον διαγωνισμό μαγειρικής του Star.

Ο Λάμπος Βακιάρος μίλησε στο FTHIS.GR και στον Χρήστο Ζιώγα.

Η τηλεοπτική σεζόν φτάνει στο τέλος της και "Η φωλιά των Κου Κου" ήταν ένα σημαντικό βήμα για την τηλεοπτική σου πορεία ως chef. Πώς ήταν η καθημερινότητα σε ένα πλατό πρωινής εκπομπής;

Στο πλατό, και γενικά στο Star επικρατεί ένα πολύ όμορφο και οικογενειακό κλίμα και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Όλη η ομάδα επικοινωνεί άψογα και εκεί οφείλεται και η μεγάλη επιτυχία μιας εκπομπής, η οποία και απείχε περισσότερο από 10 χρόνια από την πρωινή ζώνη του καναλιού. Προσωπικά είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ' αυτό που έχω συνηθίσει να κάνω στις κουζίνες όλα αυτά τα χρόνια, όμως όσο και να ακούγεται περίεργο, είναι ένα πολύ δημιουργικό και δύσκολο challenge, κάτι σαν πρωταθλητισμός ένα πράγμα. Για να παρακολουθήσει κάποιος μια μαγειρική εκπομπή σε μια εποχή υπερβολικής πληροφόρησης, όπου βλέπουμε παντού συνταγές και μαγειρικές εκπομπές, θα πρέπει να κάνεις κάτι πολύ καλό, δημιουργικό και έξυπνο. Σκέφτομαι και δημιουργώ καθημερινά ποιοτικές και διαφορετικές συνταγές, προσαρμόζοντας τις μαγειρικές μου γνώσεις, στον βαθμό που μπορούν να γίνουν ‘’εύπεπτες’’ από το κοινό που παρακολουθεί την πρωινή ζώνη.

Η εκπομπή όπως όλα δείχνουν έχει πάρει το “πράσινο φως” για την ερχόμενη σεζόν. Έχετε συζητήσει για τη συνεργασία σας και το μέλλον σου στην κουζίνα της εκπομπής;

Όπως είπα και πριν θεωρώ τεράστια την επιτυχία της εκπομπής. Καταφέραμε ως ομάδα να χτίσουμε ένα ολοκαίνουργιο προϊόν στο οποίο το κοινό έδειξε την προτίμηση του. Υπάρχει επιθυμία από το κανάλι να συνεχίσουμε και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, χωρίς όμως να είναι κάτι ανακοινώσιμο ακόμα.

Λάμπρος Βακιάρος

Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η φετινή επιτυχία του Master Chef;                     

Πιστεύω ειλικρινά πως δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Αλλά αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι το ότι, όπως ξέρω να μαγειρεύω καλά και να βελτιώνομαι από τις αστοχίες και τα λάθη μου, έτσι και οι άνθρωποι που στελέχωσαν μπροστά και πίσω από τις κάμερες το παιχνίδι, ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους και αυτό φάνηκε από τη σαρωτική επιτυχία του φετινού Master chef.

Ποια είναι η σχέση σου με τον νικητή του Master Chef 2018, Τιμολέοντα Διαμαντή;

Με τον Τιμολέοντα γνωριστήκαμε σε μια κοινή παρέα, καθώς γνώριζα τον Αργύρη και τον Κωνσταντίνο Σ. που ήμασταν στην ίδια σχολή (σε διαφορετική χρονιά) και έχουμε απλά τυπικές σχέσεις.

Νιώθεις έτοιμος να αναλάβεις τη δική σου τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής, εάν σου δοθεί η ευκαιρία;

Στα 18 μου, μόλις τελείωσα τη σχολή μαγειρικής, έψαχνα για μια δυνατή εμπειρία, ξέροντας από τη μια ότι ήμουν αρκετά άπειρος, γνωρίζοντας από την άλλη τη φλόγα που έκαιγε μέσα μου! Μπήκα λοιπόν στο site με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, έστειλα βιογραφικό στα πρώτα 30 και το 29ο εστιατόριο, βραβευμένο με 3*** Michelin με δέχτηκε. Επειδή όμως μου φαινόταν σαν να πήγαινα πρώτη φορά για ελεύθερη πτώση χωρίς βοήθεια, συμβουλεύτηκα επαγγελματίες του χώρου που οι περισσότεροι μου είπαν: «Μην πας δεν είσαι έτοιμος, δεν θα μπορέσεις ...» Μέχρι που βρέθηκε κάποιος που μου είπε: «Αν περιμένεις το πότε θα είσαι έτοιμος, θα περιμένεις για πάντα!». Με μια βαλίτσα, ένα Ισπανικό λεξικό και 100 ευρώ στην τσέπη, άρπαξα την ευκαιρία και απογειώθηκα! Εκεί λοιπόν κατάλαβα ότι μόνο εσύ ο ίδιος καθορίζεις, αν μπορείς ή δεν μπορείς, να κάνεις κάτι, είναι θέμα νοοτροπίας... Έτσι θα κάνω και τώρα αν μου δοθεί αυτή η ευκαιρία.

Παρακολουθούμε στον Λάμπρο Βακιάρο στην εκπομπή, "Στη φωλιά των Κου Κου", δοκιμάζουμε τις συνταγές του στην ιστοσελίδα του, Lambrosvakiaros

Πορτοκαλάδα

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR