counter

Μητσοτάκης: Με τους ρυθμούς αυτούς, δεν θα βουλιάξουμε

Μητσοτάκης: Με τους ρυθμούς αυτούς, δεν θα βουλιάξουμε
Μητσοτάκης: Με τους ρυθμούς αυτούς, δεν θα βουλιάξουμε

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Πλήθος κόσμου και επιφανείς προσωπικότητες από τον πολιτικό και  επιχειρηματικό κόσμο παρευρέθηκαν  στην παρουσίαση του βιβλίου «Μπροστά  από την εποχή της. Η κυβέρνηση της ΝΔ 1990-1993» του πρώην πρωθυπουργού  και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η  οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου, στο οποίο γίνεται αποτίμηση της  κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε ενωτικός, ενώ υποστήριξε πως αν είχαν προχωρήσει οι διαρθρωτικές αλλαγές στην  περίοδο της διακυβέρνησης του, δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

 Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για λαϊκισμό στο εσωτερικό της ΝΔ, που επικράτησε  μετά την αποχώρησή του. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση Σαμαρά να προχωρήσει με εντατικούς  ρυθμούς στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες χαρακτήρισε  αναγκαίες για να βγει η χώρα από την κρίση, τονίζοντας χαρακτηριστικά  πως με αυτούς τους ρυθμούς που προχωρά η κυβέρνηση η ανάπτυξη θα έρθει, αλλά θα αργήσει πολύ.«Θα σας μιλήσω με απόλυτη ειλικρίνεια.

Με τους ρυθμούς που βαδίζουμε  σήμερα, η χώρα δεν θα βουλιάξει. Αλλά η ανάκαμψη θα αργήσει πολύ να  έρθει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε  σίγουρα μεγαλύτερη ταχύτητα. Δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε ούτε μία  ημέρα».«Χρειαζόμαστε άθροιση δυνάμεων και ένα ελάχιστο εθνικής ομοψυχίας. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί χωρίς αντεγκλήσεις, χωρίς να μας  απασχολούν θέματα που δεν έχουν ουσία.

Κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις  του έθνους. Συνειδητοποιώντας ότι για εκατομμύρια συμπολίτες μας σ' ολόκληρη την Ελλάδα η μάχη αυτή είναι μια μάχη επιβίωσης, μια μάχη που  έχουμε χρέος να την κερδίσουμε», υπογράμμισε στη συνέχεια ο πρώην  πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «είναι απόλυτα αναγκαίο να προχωρήσουμε  πλέον στην αναθεώρηση του Συντάγματος, με πρώτη αναθεωρητέα διάταξη την  απόφαση να δικάζονται και οι πολιτικοί όπως οι απλοί πολίτες».

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη ότι «είναι κρίσιμο να προχωρήσουν  ταυτόχρονα ο δραστικός περιορισμός του κράτους και η μείωση της  γραφειοκρατίας» και τόνισε πως «δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι θα κάνουμε  εξυγίανση του δημοσίου χωρίς να κάνουμε απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο  τομέα. Δεν γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους».

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR