counter

Βρούτσης: Δεν μειώνεται ο κατώτατος μισθός

Βρούτσης: Δεν μειώνεται ο κατώτατος μισθός
Βρούτσης: Δεν μειώνεται ο κατώτατος μισθός

Γιάννης Βρούτσης

Ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, ο οποίος μέσα στο 2014 θα επανεξετασθεί, δεσμεύθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Μάλιστα, δήλωσε ότι οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις οδηγούν σε κραχ την κοινωνία και πρόσθεσε ότι το 2013 είναι η πιο δύσκολη χρονιά και γι αυτό απαιτείται πολιτική ομαλότητα και όχι αναταράξεις.

Ο κ. Βρούτσης μίλησε για όλα τα φλέγοντα ζητήματα γύρω από την απασχόληση και την ανεργία, τονίζοντας ότι ξεκινούν δράσεις για τον εφιάλτη που ζουν πάνω από 1.350.000 άνθρωποι. Το Σάββατο, εν τω μεταξύ, υπογράφεται η υπουργική απόφαση για το επίδομα ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης εξέφρασε την άποψη ότι ο ΦΠΑ στην εστίαση θα πρέπει να κατέβει, ενώ είπε ότι δίνεται μια ακόμα ευκαιρία μέσω των νέων ρυθμίσεων που θα ανακοινωθούν για όσους χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές.

Μέσα σε όλα, ο υπουργός υποστήριξε ότι σύντομα όσοι έχουν μόνιμη αναπηρία άνω του 67% δεν θα χρειάζεται να περνούν από επιτροπή, ενώ σημείωσε ότι με το νέο σύστημα «Αριάδνη» δεν θα υπάρξουν ξανά φαινόμενα παραβατικότητας.

Ο υπουργός Εργασίας έκανε γνωστό ότι σύντομα επανέρχεται ο κοινωνικός τουρισμός, ενώ σχετικά με την επιδότηση ενοικίου, τόνισε ότι είναι κάτι το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR