counter

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

ΤΡΑΚΤΕΡ 

Σε πανελλαδικό συντονισμό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους  αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αγρότες από 35 μπλόκα σε όλη τη χώρα μετά  από πολύωρη σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας.

 Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη  σύσταση συντονιστικού οργάνου, να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό  και να πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, αποκλεισμός του εθνικού  οδικού δικτύου από όλα τα μπλόκα, από τις 14.00 έως τις 15.00 το  μεσημέρι.

Παράλληλα, καλούν κι άλλους αγρότες να δυναμώσουν τα μπλόκα τους, αλλά και φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους.Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, αρκετές εκατοντάδες από τους  αγρότες ανέβηκαν, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, επί του ΠΑΘΕ  στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, όπου και παρέμεναν διαμαρτυρόμενοι, έχοντας αποκλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών εξέφρασε ο πρόεδρος των  Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ενώ εκπρόσωποι των αγροτικών  συλλόγων Λάρισας και Παλαμά, τόνισαν ότι κανένα από τα αιτήματά τους δεν ικανοποιήθηκε στην ουσία.

Την Κυριακή, εκτός από τη Νίκαια, οι  αγρότες έχουν στήσει μπλόκα στο νομό Ημαθίας, στην κομβική διασταύρωση  του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων, παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη  αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος του Δήμου Αμφιπόλεως. Στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας  Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, είναι επίσης  παρατεταγμένα τρακτέρ με ένα νέο μπλόκο από πατατοπαραγωγούς της Δράμας  στο ύψος Οχυρού, στο Κάτω Νευροκόπι.

 Έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης έχουν παρατάξει τρακτέρ οι αγρότες του Έβρου και της Ροδόπης. Εν τω μεταξύ το Σάββατο οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας αποφάσισαν  το κλείσιμο δρόμων για μια ώρα κάθε μέρα μέχρι και τη Δευτέρα.

Το  Σάββατο, διέκοψαν την κυκλοφορία στο τμήμα της Εγνατίας Οδού στο ύψος  της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Δήμου Νέστου και η Εθνική Οδός Καβάλας - Δράμας στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας από τις 14.00 μέχρι τις 15.00. Το Σάββατο η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, με τη  συμμετοχή αγροτοκτηνοτρόφων και μελών του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησε  συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης «Ζωοτεχνία».

Οι αγρότες έκαναν πορεία από το άγαλμα του Βενιζέλου στην Εγνατία ως τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης, κρατώντας πανό  και φωνάζοντας συνθήματα. Στην έκθεση βρισκόταν και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος ο  οποίος αφού αναγνώρισε «τα δίκαια» των αγροτών, τους κάλεσε να  συνειδητοποιήσουν τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας και να  αποχωρήσουν από τα μπλόκα.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα  περιθώρια κινήσεων είναι περιορισμένα, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του  υποβάλλεται σε θυσίες» είπε ο κ. Χαρακόπουλος, και κάλεσε τους αγρότες «να έρθουν να σχεδιάσουμε μαζί τις δράσεις για τη νέα προγραμματική  περίοδο και τα έργα υποδομών στον πρωτογενή τομέα, που θα μειώσουν κι  άλλο το κόστος παραγωγής».

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR