counter

Ικανοποίηση Σαμαρά για τα αποτελέσματα της Συνόδου

Ικανοποίηση Σαμαρά για τα αποτελέσματα της Συνόδου
Ικανοποίηση Σαμαρά για τα αποτελέσματα της Συνόδου

Αντώνης Σαμαράς

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής σε ό,τι αφορά την Ελλάδα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των μαραθώνιων διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η χώρα μας πέτυχε πολλά περισσότερα από εκείνα που προέβλεπε η αρχική πρόταση της Κομισιόν, παρά το γεγονός ότι το συνολικό μέγεθος των κοινοτικών κονδυλίων μειώθηκε. "Θα δοθούν στη χώρα μας πολλά περισσότερα από όσα της είχαν διατεθεί αρχικά από την πρώτη πρόταση Μπαρόζο, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την ώρα που το συνολικό μέγεθος των κονδυλίων συνεχώς μειωνόταν", τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως "διαπραγματευτικά κάναμε το καλύτερο".

Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, "το αποτέλεσμα αυτό ήταν για την Ελλάδα να πετύχει τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την αρχική πρόταση της Επιτροπής από όλες τις χώρες, ενώ οι περισσότερες μάλιστα είχανε και μείωση σε σχέση με την αρχική πρόταση Μπαρόζο που υπήρχε". 

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς επιτεύχθηκε η αναγνώριση από τους εταίρους των επιπτώσεων της κρίσης πέραν των ετών μετά το 2010, καθώς επίσης και η ευθεία αναφορά που γίνεται για την Ελλάδα προκειμένου να της δοθούν επιπλέον πόροι από το 2016. Έμεινε αλώβητο το αναπτυξιακό κομμάτι της αγροτικής πολιτικής (που πριν ανήκε στο ΕΣΠΑ), όπως είπε.

Από κει και πέρα, αναφέρθηκε στο ειδικό κονδύλι που θα δοθεί για την ανεργία των νέων συνολικά στην Ευρώπη, μέρος του οποίου θα διοχετευτεί στην Ελλάδα, που εμφανίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά στη νεανική ανεργία. "Εμείς κάναμε τις συμμαχίες μας, δώσαμε έγκαιρα τη μάχη μας και ακόμα θέλω να τονίσω ιδιαίτερα ότι με την επιμονή μας προβλέφθηκε και δίνεται ένα ειδικό κονδύλιο για την ανεργία των νέων, συνολικά στην Ευρώπη. Ένα μέρος του οποίου κονδυλίου θα απορροφηθεί από την Ελλάδα, που έχει και την υψηλότερη νεανική ανεργία", σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

"Πιστεύω ότι κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι γιατί καταφέραμε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό και πολύ περισσότερα απ΄ότι φαινόταν στην αρχή της διαπραγμάτευσης", κατέληξε πρωθυπουργός, εκφράζοντας ωστόσο και την ανησυχία του για τις μειώσεις στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR