counter

ΤΑΙΠΕΔ: Στο "σφυρί" έξι ακίνητα στο εξωτερικό

ΤΑΙΠΕΔ: Στο "σφυρί" έξι ακίνητα στο εξωτερικό
ΤΑΙΠΕΔ: Στο "σφυρί" έξι ακίνητα στο εξωτερικό

Ελλάδα ευρωζώνη

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου φιλοδοξεί το ΤΑΙΠΕΔ να έχει βρει αγοραστές για τα έξι ακίνητα του ελληνικού δημοσίου στο εξωτερικό, ώστε μέσα στον Μάιο να μπουν οι υπογραφές και να αρχίσει να εισπράττει χρήματα από τους πλειοδότες.

Πρόκειται για κτίρια τα οποία στέγαζαν διπλωματικές αποστολές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η διατηρητέα μονοκατοικία 810 τ.μ. στο πιο πολυπόθητο σημείο του Λονδίνου, το Holland Park.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, που βρίσκεται μέσα στο όμορφο πάρκο και κοντά στις κατοικίες πολλών διασημοτήτων και κροίσων, αποτελεί - κατά γενική ομολογία - την "αιχμή του δόρατος" των υπό πώληση ακινήτων. Η ελληνική… βίλα που χρησιμοποιείτο ως προξενική κατοικία χαρακτηρίζεται ως "σπάνια ευκαιρία" από τον μεσιτικό οίκο που έχει αναλάβει την πώληση, ενώ η ελάχιστη τιμή προσδιορίζεται στις 22 εκατ. στερλίνες.

Από τα 3,24 εκατ. ευρώ ξεκινούν παράλληλα οι προσφορές για το εννιαώροφο κτίριο γραφείων (3.000 τ.μ.) στην περιοχή Leopold των Βρυξελλών, όπου στεγάζονται όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, ενώ το τετραώροφο κτίριο σε κεντρική περιοχή του Βελιγραδίου επιφάνειας 2.387 τ.μ. έχει τιμή εκκίνησης τα 2 εκατ. ευρώ.

Επίσης το διατηρητέο διώροφο ακίνητο στη Λιουμπλιάνα συνολικής επιφάνειας 1.237 τ.μ..  πωλείται από 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα το διώροφο αυτόνομο κτίσμα με υπόγειο που βρίσκεται στα περίχωρα της Τασκένδης, προορίζεται για κατοικία, η τιμή του οποίου ξεκινά από 300.000 δολάρια.

Τέλος η τιμή πώλησης της έκτασης των 8.000 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή Κύκκος, στον Δήμο Έγκωμης, στην Λευκωσία, ξεκινά από 5 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ελάχιστο ποσό από την πώληση των έξι ελληνικών ακινήτων στο εξωτερικό, ανέρχεται στα 37,670 εκατ. ευρώ.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR