counter

Ερωτηματικά μετά την νέα κατάθεση του Γ. Αγγελόπουλου

Ερωτηματικά μετά την νέα κατάθεση του Γ. Αγγελόπουλου
Ερωτηματικά μετά την νέα κατάθεση του Γ. Αγγελόπουλου

υπουργείο οικονομικών

"Έφοδο" στο υπουργείο Οικονομικών έκανε την Τετάρτη ο οικονομικός  εισαγγελέας, Γρήγορης Πεπόνης και κατέσχεσε δύο υπολογιστές, τους  οποίους υπέδειξε ο πολύ σημαντικός μάρτυρας και πρώην συνεργάτης του Γ. Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Αγγελόπουλος,  που ήταν ο άνθρωπος που κατ’ εντολή του πρώην υπουργού οικονομικών πάνω σε αυτούς τους υπολογιστές  είδε πρώτος τη λίστα Λαγκάρντ και έκανε την πρώτη μεταγραφή με τα 20 ονόματα.

Ο κ. Αγγελόπουλος που κατέθεσε εκ νέου την Τετάρτη στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών του Γ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν  αποκλείεται το CD που ήρθε από τη Γαλλία να είναι το ίδιο με το αυτό που του έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να το επεξεργαστεί, σημειώνοντας πως έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν μπορεί να θυμάται  ακριβώς.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη ο κ. Αγγελόπουλος είχε πει στην Επιτροπή  ότι το CD που του έδωσε τότε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να το  επεξεργαστεί δεν είναι το ίδιο σε τεχνικά χαρακτηριστικά, τουλάχιστον με αυτό που περιγράφει και παρέλαβε τώρα από τη Γαλλία ο υπάλληλος του  ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος.Ωστόσο, μετά την νέα κατάθεση του κ. Αγγελόπουλου, φέρεται να  προέκυψαν ερωτηματικά και αμφιβολίες στην επιτροπή ως προς την ικανότητά του να επεξεργαστεί τα επίμαχα αρχεία.

Ο πρώην συνεργάτης του Γ. Παπακωνσταντίνου φέρεται πως δεν έδειξε να έχει την απαιτούμενη ευχέρεια στον χειρισμό των εν λόγω αρχείων. Εν τω μεταξύ, αποσφραγίστηκε από ειδικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών το επίσημο CD με  τη λίστα Λαγκάρντ, που έστειλε στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο η  Γαλλία. Ενώπιον των βουλευτών της Επιτροπής διαπιστώθηκε ότι περιέχει  αρχεία και στη συνέχεια θα γίνει η προβολή τους και η πρώτη ενημέρωση  των βουλευτών.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR