counter

Επιστράτευση των ναυτεργατών ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Επιστράτευση των ναυτεργατών ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Επιστράτευση των ναυτεργατών ανακοίνωσε η κυβέρνηση

ΛΙΜΑΝΙΑ

Στην επίταξη των υπηρεσιών των ναυτεργατών προχωρά η κυβέρνηση μετά  την νέα 48ωρη απεργία που ανακοίνωσε η ηγεσία της ΠΝΟ από το πρωί της Τετάρτης στις 06.00 έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, ανακοίνωσε την  απόφαση για την πολιτική κινητοποίηση των πληρωμάτων και την επίταξη  προκειμένου όπως είπε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις ακτοπλοϊκές  συγκοινωνίες και να μην υπάρξει κίνδυνος για τον εφοδιασμό των νησιών.

Η απόφαση για την επίταξη θα τεθεί σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί της  Τετάρτης, ενώ ήδη οι απεργοί ναυτικοί έχουν αρχίσουν να  παίρνουν σταδιακά τα φύλλα της επίταξης.

"Δώσαμε σαφέστατες απαντήσεις, αλλά και συγκεκριμένες λύσεις, όπως  για παράδειγμα η δέσμευση των ακτοπλόων για έναρξη της διαβούλευσης και  της διαπραγμάτευσης με σκοπό την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης  Εργασίας. Όπως η εξόφληση των οφειλών, σύμφωνα με την ενημέρωση που  είχαμε από τις εταιρείες. Η διατήρηση με νομοθετική ρύθμιση της  αυτοτέλειας του Οίκου του Ναύτου και της παροχής ιατροφαρμακευτικής  περίθαλψης στο κεντρικό κατάστημα και στα παραρτήματα του. Όπως η  διατήρηση του γραφείου ευρέσεως ναυτικής εργασίας και ο σχεδιασμός και η εφαρμογή προγραμμάτων μέσω του ΕΣΠΑ για τη στήριξη της απασχόλησης και  άλλα πολλά", σημείωσε στην αρχική του τοποθέτηση ο υπουργός.

"Όπως φαίνεται από την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, όπου η πλειοψηφία ήταν οριακή, δυστυχώς μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν  επιτρέπουν, δεν αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο για να συνεχιστεί ο  διάλογος. Θα δώσουμε στη δημοσιότητα τις απαντήσεις που δώσαμε, τις  επιστολές που ανταλλάξαμε και όλο το ιστορικό", πρόσθεσε ο κ. Μουσουρούλης.

"Κατόπιν τούτου και προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις  ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και να μην υπάρξει κίνδυνος για τους νησιώτες  λόγω της έλλειψης, που ήδη γίνεται αισθητή, εφοδιασμού των νησιών, εισηγήθηκα στον πρωθυπουργό να διατάξει την πολιτική κινητοποίηση των  πληρωμάτων, ο οποίος και με εξουσιοδότησε να προβούμε στην επίταξη των  υπηρεσιών των πληρωμάτων. Άμεσα οι κατά τόπους λιμενικές αρχές θα  επιδώσουν τα φύλλα επίταξης και θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση της  ομαλότητας στις συγκοινωνίες", υπογράμμισε ο υπουργός.Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μουσουρούλης τόνισε πως "η απόφαση αφορά  έναρξη από αύριο (σ.σ. σήμερα) 6 το πρωί, ωστόσο εφόσον πληρώματα και εταιρείες λάβουν τα φύλλα επίταξης και συμφωνήσουν μπορούν τα πλοία να αναχωρήσουν  άμεσα".

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR