counter

Fitch: Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους για το 2012

Fitch: Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους για το 2012
Fitch: Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους για το 2012

 FITCH

Η Ελλάδα έχει πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2012 μέσω των μεγαλύτερων περικοπών στις κρατικές δαπάνες από τις  αναμενόμενες  και της επαναγοράς χρέους, εντούτοις, η εφαρμογή των  βαθύτερων δομικών μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη ώστε η ελληνική  οικονομία να επανέλθει σε διατηρήσιμη πορεία ανάπτυξης, αναφέρει σε  έκθεση του ο oίκος αξιολόγησης Fitch.

Σύμφωνα με τον οίκο, η συνεχιζόμενη πρόοδος στη μείωση του  δημοσιονομικού ελλείμματος, σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες εξελίξεις  στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία  επανέρχεται σε ισορροπία.

Όμως, προσθέτει ο οίκος, πως η εφαρμογή των βαθύτερων δομικών  μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης του  χρηματοοικονομικού τομέα και των ιδιωτικοποιήσεων, είναι απαραίτητη ώστε η ελληνική οικονομία να επανέλθει σε διατηρήσιμη πορεία ανάπτυξης.

Η Ελλάδα, η οποία είχε το μεγαλύτερο έλλειμμα από όλες τις χώρες της  ευρωζώνης, έχει κάνει τα περισσότερα για να εξισορροπήσει τα μεγέθη της. Εντούτοις, έχει ακόμη πολύ δρόμο για να μειώσει το έλλειμμα στα  προβλεπόμενα επίπεδα, υπογραμμίζει ο Fitch.Ο οίκος προβλέπει για φέτος, περαιτέρω συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4%, ενώ υπολογίζει ότι το ελληνικό χρέος θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας περίπου στο 179% βραχυπρόθεσμα, πριν υποχωρήσει στο περίπου  στο 124% έως το 2020.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR