counter

Ανυποχώρητοι οι αγρότες στα μπλόκα

Ανυποχώρητοι οι αγρότες στα μπλόκα
Ανυποχώρητοι οι αγρότες στα μπλόκα

αγροτες

Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι αγρότες, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα με παρατεταγμένα τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς,  χωρίς όμως να προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Σήμερα, πάντως, οι Σερραίοι αγρότες κλείνουν προειδοποιητικά για μία ώρα, από τις 12.00 μέχρι και τη 1.00 μετά το μεσημέρι, το τμήμα Σερρών- Καβάλας της Εγνατίας οδού, στο ύψος των Νέων Κερδυλλίων. Οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο πεζοί, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα αγροτικά τους μηχανήματα και τα τρακτέρ, που θα μείνουν παρατεταγμένα παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού.

Στη Μεσσηνία, στις 13.00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί Παμμεσσηνιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στο Σουλινάρι. Αυτό έχει αποφασίσει η ΠΑΣΥ και αγροτοσυνδικαλιστές που συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στο χωριό Χανδρινού.

Οι Σερραίοι αγρότες και τη Δευτέρα το μεσημέρι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους, στην κομβική διασταύρωση του δ.δ. Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών- Θεσσαλονίκης και Σερρών-Προμαχώνα, χωρίς να κλείσουν όμως τους δρόμους. Παράλληλα, μικρή δύναμη των τρακτέρ από το δήμο Βισαλτίας, θα παραμείνει στον κόμβο των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους. Το μεσημέρι του Σαββάτου διεμήνυσαν ότι το μπλόκο της Νίκαιας είναι ενιαίο, πανθεσσαλικό και το πιο δυναμικό. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, υπογράμμισαν ότι ο αγώνας δυναμώνει και ότι δεν θα περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης.

Στην Πελοπόννησο αγροτοσυνδικαλιστές από την Αρκαδία και την Αργολίδα συναντήθηκαν στους Μύλους Αργολίδας και συζήτησαν για το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους και την ενδυνάμωση των μπλόκων στην Πελοπόννησο. Πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση στην παλαιά εθνική οδό, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους, δεξιά και αριστερά του δρόμου, στο ύψος Αρδάμη, για λίγη ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στην Αργολίδα παραμένει για τέταρτη ημέρα το μπλόκο στο Μάνεση, με τον αριθμό των μηχανημάτων και των αγροτών να αυξομειώνεται. Στο νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία. Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής. Ανάλογο είναι και το κλίμα σε Έβρο και Ροδόπη.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR