counter

"Χειρόφρενο" σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και ΟΣΕ

"Χειρόφρενο" σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και ΟΣΕ
"Χειρόφρενο" σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και ΟΣΕ

ΜΕΤΡΟ - ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

Μετ΄ εμποδίων θα γίνουν εκ νέου την Πέμπτη οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, καθώς θα πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, τον προαστιακό και τον ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας.

Επίσης, "χειρόφρενο" θα τραβήξουν ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα του ΟΣΕ, αφού απεργία κήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Παράλληλα, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές ζητούν την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να λαμβάνουν υπόψιν τις εργασιακές ιδιαιτερότητες των κλάδων τους.Σε ό,τι αφορά, τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) θα λειτουργήσουν κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι τους τελούν σε καθεστώς επίταξης.

Την Τετάρτη, πάντως, κανονικά λειτούργησαν τα λεωφορεία και όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι οδηγοί στα λεωφορεία, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση η οποία ολοκληρώθηκε αργά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ψήφισαν κατά πλειοψηφία, τη σημερινή λειτουργία του μέσου, έναντι των άλλων τεσσάρων προτάσεων. Επιπλέον, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκ νέου Γενική Συνέλευση στις 14 Φεβρουαρίου.

 Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη και την Παρασκευή τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλη της χώρας, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει οι ναυτικοί.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR