counter

Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις και την Πέμπτη

Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις και την Πέμπτη
Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις και την Πέμπτη

 ΜΕΤΡΟ

Με νέα 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι του Μετρό στο τελεσίγραφο που τους απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, πως εάν δεν συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις θα έρθουν αντιμέτωποι με τον νόμο.

Συγκεκριμένα, για την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι Λειτουργίας του Μετρό (ΣΕΛΜΑ) αποφάσισαν να μείνουν ακινητοποιημένοι για όγδοη συνεχή ημέρα οι συρμοί του Μετρό, ενώ "χειρόφρενο" θα τραβήξουν από τις 12.00 έως και τις 16.00 ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων τους.

Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει επίσης και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία από τις 11.00 π.μ. έως τις 17.00.Η σύγκρουση λοιπόν της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, μετά και τη νέα απεργία στο Μετρό, φαίνεται να είναι πια μονόδρομος, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο των απολύσεων.Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ με ανακοίνωσή της, δηλώνει πως τα περιθώρια και η υπομονή έχουν εξαντληθεί και ο νόμος θα εφαρμοστεί και καλεί όλους τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Οι απεργοί του Μετρό (ΣΕΛΜΑ)  απαντούν "απολυμένοι είμαστε από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο" ενώ στις κατηγορίες "για ασέβεια προς το επιβατικό κοινό",  δηλώνουν πως "ευθύνονται όλοι αυτοί που μας κυβερνούν, παραμυθιάζουν και παίζουν παιχνίδια στις πλάτες όλου του ελληνικού λαού".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες - παρά τις δικαστικές αποφάσεις - απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δήλωσε: "Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης καλούνται να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις για να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου".

Πάντως, η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβε να χειριστεί τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τις απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά από σχετική εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτας Φάκου, η οποία χθες παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.

Η εντολή της εισαγγελέως είναι η έρευνα για τη διερεύνηση ενδεχόμενης διάπραξης αδικημάτων να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR