counter

Επενδυτικό ενδιαφέρον για τα πρώην ανάκτορα στο Τατόι

Επενδυτικό ενδιαφέρον για τα πρώην ανάκτορα στο Τατόι
Επενδυτικό ενδιαφέρον για τα πρώην ανάκτορα στο Τατόι

ΤΑΤΟΪ
Μέχρι τον Απρίλιο θα προκηρυχτούν από το ΤΑΙΠΕΔ οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι, παραθαλάσσιας έκτασης στη Σιθωνία της Χαλκιδικής και πέντε ιαματικών πηγών στη Φθιώτιδα, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να δείχνει "ζεστό".

 Το Τατόι αποτελεί το "βαρύ χαρτί" της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και σύμφωνα με πληροφορίες, εξειδικευμένες βρετανικές εταιρείες και αμερικανικά funds δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για επενδύσεις.

 Το σχέδιο αξιοποίησης των πρώην ανακτόρων στο Τατόι συνδυάζει τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού ιστορικού πάρκου με άλλες χρήσεις, οι οποίες θα είναι ανοιχτές για το ευρύ κοινό, και ταυτόχρονα θα έχουν οικονομικό αντίκρισμα, το οποίο υπολογίζεται στα 150 εκ. ευρώ το χρόνο. Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, το βασιλικό τμήμα Τατοΐου θα διαθέτει μεταξύ άλλων μουσείο, ξενοδοχείο, εστιατόριο, ακόμη και κτηνοτροφικό πάρκο με άλογα και άλλα ζώα.

 Επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό υπάρχει και γι΄ άλλα "φιλέτα". Ρώσοι έχουν ενδιαφερθεί για το πρώην κάμπινγκ στον Αγιο Ιωάννη στο Δήμο Σιθωνίας στη Χαλικιδική, σε παραθαλάσσια έκταση 261 στρεμμάτων, ενώ ελκυστικές βρίσκουν Γάλλοι, Γερμανοί και Ρώσοι πέντε ιαματικές πηγές στη Φθιώτιδα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR