counter

Αλαλούμ στη Βουλή για τη "λίστα Λαγκάρντ"

Αλαλούμ στη Βουλή για τη "λίστα Λαγκάρντ"
Αλαλούμ στη Βουλή για τη "λίστα Λαγκάρντ"

 Βουλή

"Αλαλούμ" προκλήθηκε στην ψηφοφορία που έγινε την Τετάρτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης της "λίστας Λαγκάρντ", που ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση  του οποίου απορρίφθηκε με οριακή πλειοψηφία 7-6.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, ψήφισε λάθος, όπως είπε βέβαια εκ των υστέρων, και ζήτησε να προσμετρηθεί η ψήφος του ως θετική. Όπως ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή, η αρνητική απόκριση του βουλευτή συνέβη εκ παραδρομής και αργότερα εστάλη επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να προσμετρηθεί η ψήφος του στις θετικές.

 Όμως και ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Κεφαλογιάννης ψήφισε κόντρα στη γραμμή του κόμματος, θετικά, επικαλούμενος μάλιστα λόγους αρχής.

 Τελικά και με φόντο τις δύο αυτές ψήφους, η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής αποφάσισε με πλειοψηφία 7-6 τη μη συνέχιση της διερεύνησης της υπόθεσης, ενώ πρότεινε η διερεύνηση να παραπεμφθεί στην επιτροπή που ελέγχει το πόθεν έσχες βουλευτών και λοιπών πολιτικών προσώπων.

"Αυτοί που κόπτονται για την πραγματική διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ πρέπει να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: Γιατί δεν προτείνουν την απευθείας σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που ζητά ο Άρειος Πάγος και που μόνο αυτοί μπορούν να πράξουν αφού έχουν τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών; Επιθυμούν πραγματικά τη διερεύνηση της υπόθεσης;  Εμείς αναμένουμε να το πράξουν άμεσα", ανέφερε την Πέμπτη σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.

 Εάν, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το αίτημα για την ψηφοφορία και τελικά ξαναγίνει, τότε θα πρέπει φυσικά ο Μ. Κεφαλογιάννης να αλλάξει θέση για να μπορέσει να περάσει η γραμμή της κυβέρνησης.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR