counter

Στο επίκεντρο της συνάντησης η ανάπτυξη

Στο επίκεντρο της συνάντησης η ανάπτυξη
Στο επίκεντρο της συνάντησης η ανάπτυξη

 Κουβέλης Βενιζέλος

 Με βασικό θέμα την αναζήτηση συγκεκριμένου σχεδιασμού για το επόμενο εξάμηνο, οι κυβερνητικοί εταίροι πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, μία μέρα μετά την εκταμίευση της δόσης.

Στην ατζέντα της σύσκεψης βρέθηκε το θέμα της ρευστότητας, οι αποκρατικοποιήσεις, η προσέλκυση επενδύσεων με στόχο τη μείωση της ανεργίας και το φορολογικό.Οργανώνουμε τη νέα αφετηρία της χώρας μετά τη δύσκολη διαπραγμάτευση στο Eurogroup, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να ανακόψουμε την ύφεση και να περιορίσουμε την ανεργία, ενώ τόνισε ότι αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία σημειώνοντας όμως ότι αυτή η προσπάθεια θέλει δουλειά και κοινωνική συναίνεση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι χρειάζονται πρακτικά μέτρα για την ανάπτυξη και διαρθρωτικές αλλαγές. Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την λειτουργία της κυβέρνησης δήλωσε ότι πρέπει το σχήμα να λειτουργεί με απόλυτο πολιτικό σχεδιασμό, με πλήρη συνεννόηση και τόνισε ότι δεν έχουν σημασία οι διοικητικές λεπτομέρειες. Για το φορολογικό ανέφερε ότι τα σημεία που απομένουν προς διευθέτηση είναι πολύ λίγα.

"Σε ιδιαίτερα θετική κατεύθυνση" εκτίμησε ότι βρίσκονται οι εξελίξεις για τη χώρα μας με την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στο πρόσφατο Eurogroup, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του.

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι απομένει πια να μπει μπροστά η ανάπτυξη, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ υπογράμμισε ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό συζητήθηκε ακόμα η αποτελεσματική λειτουργία και η συνεκτικότητα της κυβέρνησης.Ο κ. Κουβέλης με κατηγορηματικό τρόπο ανέφερε ότι δεν συζητήθηκε θέμα ανασχηματισμού, ενώ ερωτηθείς για το φορολογικό είπε πως τα τρία κόμματα συμπίπτουν στα περισσότερα θέματα και ότι όπου υπάρχουν διαφορές θα συζητηθούν στην κοινοβουλευτική διαδικασία που ξεκινάει την Τετάρτη.

"Ενημέρωσα τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στην οικονομία, για τις εκκρεμότητες που έχουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου χαρακτήρισε την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor' s πολύ σημαντική απόφαση, ωστόσο τόνισε "δεν εφησυχάζουμε".

"Είναι μια απόφαση που δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας, αλλά ξέρουμε ότι ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς και ανηφορικός. Δεν εφησυχάζουμε δηλαδή", είπε ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε τη συζήτηση χρήσιμη, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ τόνισε ότι περιμένουν την απόφαση του Άρειου Πάγου. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR