counter

Θετικό κλίμα στη συνάντηση Σαμαρά-Ζεεχόφερ

Θετικό κλίμα στη συνάντηση Σαμαρά-Ζεεχόφερ
Θετικό κλίμα στη συνάντηση Σαμαρά-Ζεεχόφερ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

 Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και πρόεδρο των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ, στο Μόναχο.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ζεεχόφερ τόνισε ότι σέβεται τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα, ενώ ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για τη χώρα μας.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η διαδικασία έχει πάει καλά. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε κατ' αρχήν ικανοποιημένος από τη διαδικασία επαναγοράς του ελληνικού χρέους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Αναφερόμενος στην προσπάθεια "με τα 10 δισεκατομμύρια από τον EFSF για να μειώσουμε το χρέος μας κατά 20 δισεκατομμύρια και να μειωθεί η σχέση του χρέους προς το ΑΕΠ", ο πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι, "μέχρι την Δευτέρα ή την Τρίτη, θα μπορεί κανείς να πει με σχετική σιγουριά ότι τα πράγματα έχουν πάει καλά".

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος τον συνοδεύει στην επίσκεψή του στην Βαυαρία, βρισκόταν το βράδυ της Κυριακής σε επικοινωνία με τις Βρυξέλλες, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Euro Working Group, η οποία έχει ολοκληρωθεί.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας επεφύλαξε θερμή υποδοχή το βράδυ της Κυριακής στον κ. Σαμαρά στο Παλάτι του Πρίγκιπα Καρόλου, στο χιονισμένο Μόναχο.Ο κ. Σαμαράς υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και κατόπιν παρακάθισε σε δείπνο εργασίας.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο σύμβουλός του Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο σύμβουλός επί διεθνών θεμάτων Σταύρος Παπασταύρου, ο Έλληνας Πρέσβης στο Βερολίνο Δημήτρης Ράλλης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Σταύρος Βασιλόπουλος, η Γενική Πρόξενος στο Μόναχο Σοφία Γραμματά και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης.

Από την πλευρά των Βαυαρών, στο δείπνο συμμετείχαν οι υπουργοί του κρατιδίου Μάρτιν Τσάιλ (Οικονομίας και Υποδομών), Εμίλια Μούλερ (Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) και Κριστίνε Χάντερτάουερ (Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), ο αντιπρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου Ράινχολντ Μπόκλετ, ο επικεφαλής των βουλευτών της CSU Μάρκους Φέρμπερ, ο καθηγητής Έριχ Γκράιπλ και ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών.

Λίγο πριν από την συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι μελλοντικά θα υπάρξει πιο συγκρατημένος τρόπος έκφρασης, σε ό, τι αφορά την διατύπωση θέσεων των Βαυαρών πολιτικών για την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Ζεεχόφερ τόνισε ότι θα επικρατήσει "πιο συνετός, ανοιχτός και πιο ανθρώπινος τόνος" ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά επισήμανε και την ανάγκη για μεγαλύτερη σαφήνεια. "Η φιλία και η αλήθεια πάνε μαζί", δήλωσε.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR