counter

Ένταση στα Εξάρχεια

Ένταση στα Εξάρχεια
Ένταση στα Εξάρχεια

Αστυνομία

 Ένταση επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου περίπου 500 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα όπου έπεσε νεκρός πριν τέσσερα χρόνια ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Οι νεαροί πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων ενώ έβαλαν και φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.Νωρίτερα, κάτω από ισχυρότατη αστυνομική παρουσία πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος γύρος συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας, για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το απόγευμα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια. Μία ώρα αργότερα έκλεισε η οδός Πανεπιστημίου και κατά τις 18:30 σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στα Προπύλαια, με συμπλοκή διαδηλωτών και αστυνομικών οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών. 

Ο κύριος όγκος της πορείας έφτασε ειρηνικά στο Σύνταγμα μία ώρα αργότερα.  Χρήση χημικών έκαναν οι αστυνομικοί και στην Εμμανουήλ Μπενάκη για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.Με μικρής έντασης και έκτασης επεισόδια ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών που έγινε νωρίτερα με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στα Προπύλαια και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία η οποία, από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, κατευθύνθηκε στη Βουλή και κατέληξε στα Προπύλαια.Λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία, διαδηλωτής πέταξε προς τις αστυνομικές δυνάμεις βόμβα μολότοφ, πυροδοτώντας έτσι της μικρής έντασης επεισόδια, της κατά τ' άλλα ειρηνικής πορείας.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές χωρίστηκαν στα τρία. Ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια όπου ακολούθησε πετροπόλεμος στους γύρω δρόμους με τις αστυνομικές δυνάμεις. Μία άλλη ομάδα κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR