counter

Ρολό με κιμά και αβγά

Ρολό με κιμά και αβγά
Ρολό με κιμά και αβγά

Για 6-8 άτομα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 55 λεπτά, μαζί με τον χρόνο ψησίματος

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.

Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τον κιμά, το ελαιόλαδο, την ντομάτα, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το χτυπημένο αβγό, το κρασί, αλατοπίπερο και τη φρυγανιά και ζυμώνετε για να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά. Αν σας φαίνεται αραιό το μείγμα, προσθέτετε λίγη φρυγανιά ακόμα. Το απλώνετε σε χαρτί ψησίματος δίνοντάς του παραλληλόγραμμο σχήμα.


Βάζετε τα βραστά αβγά στη μέση του κατά μήκος, το ένα πίσω από το άλλο. Με τη βοήθεια του χαρτιού τυλίγετε τον κιμά γύρω από  τα αβγά σχηματίζοντας το ρολό. Κλείνετε τις άκρες  του χαρτιού στα πλαϊνά με προσοχή για να διατηρήσει το ρολό το σχήμα του, το μεταφέρετε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα και το ψήνετε στο φούρνο για 40΄-45.

Περίπου  10΄ πριν από το τέλος του ψησίματος,  βγάζετε το ρολό από το φούρνο, αφαιρείτε με προσοχή το χαρτί, διορθώνοντας ταυτόχρονα το σχήμα του αν χρειάζεται, και το ψήνετε μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντάς το με προσοχή.

Το αφήνετε να σταθεί για λίγα λεπτά για να μπορέσετε να το κόψετε χωρίς να διαλυθεί.

Το σερβίρετε σε φέτες και το συνοδεύετε με σάλτσα ντομάτας ή μουστάρδα και τηγανιτές πατάτες.  

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR