counter

Σε νέο Eurogroup οι προσπάθειες για εξεύρεση λύσης

Σε νέο Eurogroup οι προσπάθειες για εξεύρεση λύσης
Σε νέο Eurogroup οι προσπάθειες για εξεύρεση λύσης

 EUROGROUP

 Σε νέα συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα μετά την αδυναμία να επιτευχθεί λύση στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους στη συνεδρίαση της ευρωζώνης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρει ότι το Eurogroup καλωσορίζει τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο της τρόικας και των ελληνικών αρχών σχετικά με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ευρύ φάσμα θετικών μέτρων στους τομείς της δημοσιονομικής σταθεροποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Όπως επισημαίνεται, το Eurogroup σημείωσε με ικανοποίηση ότι όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις που είχαν ζητηθεί πριν από τη σημερινή συνεδρίαση έχουν εκπληρωθεί με ικανοποιητικό τρόπο. Αυτό αντανακλά ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων όπως, επίσης, και τον προϋπολογισμό του 2013 και μια φιλόδοξη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική για την περίοδο 2013-2016.

Οι προσπάθειες αυτές, υπογραμμίζεται, αποδεικνύουν την ισχυρή δέσμευση των ελληνικών αρχών σε σχέση με το πρόγραμμα προσαρμογής. Το Eurogroup συνεχάρη τις σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλαν οι ελληνικές αρχές και οι Έλληνες πολίτες για να φτάσουν σ' αυτό το στάδιο.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR