counter

Ανακοίνωσε θέση πρεσβευτή της Συρίας στη Γαλλία ο Ολάντ

ΟΛΑΝΤ ΦΡΑΝΣΟΥΑ

Ο νέος επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης Άχμαντ Μόαζ αλ-Χατίμπ βρέθηκε το Σάββατο στα Ηλύσια Πεδία για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ σε σχέση με την "προστασία των περιοχών που έχουν απελευθερωθεί" στη Συρία.

Ο πρόεδρος Ολάντ και ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς υποδέχτηκαν τον αλ-Χατίμπ κατά την άφιξή του στο προεδρικό μέγαρο. Αμέσως μετά ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα δεχτεί στο Παρίσι ένα "πρεσβευτή" του νέου συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης.

"Θα υπάρξει πρεσβευτής της Συρίας στη Γαλλία που θα διοριστεί από τον Πρόεδρο του Συνασπισμού", είπε στους δημοσιογράφους ο γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας εξάλλου ότι η μελλοντική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα περιλαμβάνει "όλες τις συνιστώσες της Συρίας", κυρίως τους "Χριστιανούς και τους Αλαουίτες".

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος εικονολήπτης Κιουνέιτ Ουνάλ, που κρατείτο από τον Αύγουστο στη Συρία από τα στρατεύματα του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, αφέθηκε ελεύθερος και παραδόθηκε σε Τούρκους βουλευτές που πραγματοποιούν επίσκεψη στη χώρα αυτή, δήλωσε ένα μέλος της τουρκικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR