counter

To Βερολίνο ζητά ταχεία λύση για Ελλάδα στο Eurogroup

To Βερολίνο ζητά ταχεία λύση για Ελλάδα στο Eurogroup
To Βερολίνο ζητά ταχεία λύση για Ελλάδα στο Eurogroup

 Μερκελ

 Το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι στο Eurogroup της προσεχούς Τρίτης αναμένει να υπάρξει συμφωνία για τη χώρα μας.

"Η θέση μας περί αναδιάρθρωσης (ενν. του ελληνικού χρέους)  δεν έχει αλλάξει- ούτε και πρέπει να αλλάξει", δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, ζήτησε ωστόσο ταχεία λύση για την Ελλάδα από το Eurogroup.

Συναίνεση στην απόφαση "να κάνουμε τα πάντα προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη" διαπίστωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν-Μαρκ Ερό.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο πρωθυπουργό, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι δεν συζητήθηκε το ζήτημα του "κουρέματος" χρέους, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να εξευρεθεί λύση για την Ελλάδα στην επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

 Διευκρίνισε, πάντως, ότι για να συμβεί αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η τελική έκθεση της τρόικας. Από την πλευρά του, ο κ. Ερό σημείωσε ότι "πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, και η Γαλλία, όπως και η Γερμανία, ελπίζουν αυτές οι αποφάσεις να έρθουν το συντομότερο".

"Το σημαντικό είναι να κάνουμε τα πάντα, ώστε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Σε αυτό το ουσιαστικό σημείο υπάρχει συναίνεση. Αν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία ή διστακτικότητα, θα φέραμε πολύ βαριά ευθύνη" υπογράμμισε.

Σε συμφωνία για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού στην Ελλάδα θα καταλήξει το επόμενο Eurogroup, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο της "Sueddeutsche Zeitung".

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι το προσχέδιο της έκθεσης της τρόικας δεν περιλαμβάνει κάποια σχετική πρόταση. "Αυτό είναι η ουσιαστική αποστολή μας και πρέπει να την ολοκληρώσουμε μέχρι την Τρίτη. Θα ξεπεράσουμε την ευρωπαϊκή κρίση, αλλά αυτό θα είναι μια προοδευτική διαδικασία. Χρειαζόμαστε μια λύση για την Ελλάδα, η οποία να διαρκεί για κάποιο διάστημα", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός και προσέθεσε ότι "οι ανισορροπίες στην Ευρωζώνη γίνονται διαρκώς μικρότερες και θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι είμαστε στον σωστό δρόμο".

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR