counter

Συμφωνία Ολάντ-Ομπάμα για ενίσχυση της κοινής τους δράσης

Συμφωνία Ολάντ-Ομπάμα για ενίσχυση της κοινής τους δράσης
Συμφωνία Ολάντ-Ομπάμα για ενίσχυση της κοινής τους δράσης

 ΟΛΑΝΤ ΦΡΑΝΣΟΥΑ

 Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα "συμφώνησαν να ενισχύσουν την κοινή τους δράση" και επιφόρτισαν τις κυβερνήσεις τους να "εντείνουν τις ανταλλαγές τους" για να δώσουν "νέα ώθηση" στη συνεργασία τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο κ. Ολαντ τηλεφώνησε την Πέμπτη στον αμερικανό ομόλογό του για να "τον συγχαρεί για την επανεκλογή του", σύμφωνα με την ίδια πηγή. Και οι δύο "συμφώνησαν να ενισχύσουν τη κοινή δράση τους για να ευνοήσουν κυρίως την οικονομική ανάπτυξη, να καταπολεμήσουν την  ανεργία και να δώσουν μιαν απάντηση στις μεγάλες διεθνείς κρίσεις", διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.

Επίσης, "θα ζητήσουν από τα επιτελεία τους να εντείνουν τις ανταλλαγές τους και να διερευνήσουν τρόπους για να δώσουν μια νέα ώθηση στη διμερή συνεργασία σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος". Πάντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με  δεκατρείς πολιτικούς ηγέτες, αναμεσά τους ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, οι οποίοι τον συνεχάρησαν για την επανεκλογή του, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο κ. Ομπάμα είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία, με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Αυστραλίας, της Ινδίας, της Τουρκίας, της Βραζιλίας και της Κολομβίας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι ο αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί τη Μιανμάρ σε δέκα ημέρες για μια ιστορική επίσκεψη- την πρώτη αμερικανού προέδρου στη χώρα αυτή--στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Θέιν Σέιν και την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Αούνγκ σαν Σούου Κίι. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή, από τις 17 Νοεμβρίου, ο κ. Ομπάμα θα μεταβεί επίσης στην Ταϊλάνδη και στη σύνοδο κορυφής των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, στην Καμπότζη. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR