counter

Έρχονται αυξήσεις στην τιμή τσιγάρων και καπνού

Έρχονται αυξήσεις στην τιμή τσιγάρων και καπνού
Έρχονται αυξήσεις στην τιμή τσιγάρων και καπνού

 ΤΣΙΓΑΡΑ

Αυξήσεις 30 λεπτά στην τιμή των φθηνών τσιγάρων και πάνω από 1 ευρώ στην τιμή του καπνού, φέρνουν οι αλλαγές στη φορολογία των τσιγάρων και των καπνικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου λόγω των αλλαγών αυτών οι φθηνές μάρκες τσιγάρων -που συνήθως είναι ελληνικής προέλευσης- θα πωλούνται στα επίπεδα των 3,20 ευρώ το πακέτο από 2,90 ευρώ σήμερα, ενώ η τιμή του καπνού θα ξεπεράσει τα 5 ευρώ από 4 ευρώ σήμερα.

Λόγω των φορολογικών μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα, που κρύβει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, φαίνεται ακόμα ότι θα πληρώνουν ακριβότερα οι αγρότες το πετρέλαιο για τις καλλιέργειές τους και οι κάτοχοι αυτοκινήτων με υγραέριο θα δίνουν περισσότερα για να το κινούν.Την ίδια ώρα, και οι φορολογικές δηλώσεις του 2011 παραβιάζουν ανοιχτές θύρες.

 Μισθωτοί και συνταξιούχοι εμφανίζονται να έχουν θεαματικά υψηλότερη εισοδήματα από τους ελεύθερους επαγγελματίες, με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο. Το χάσμα είναι αδιανόητο. Οκτώ δις θα πληρώσουν σε φόρους μισθωτοί και συνταξιούχοι, ενώ μόλις 800 εκατομμύρια οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR