counter

Προβλέπονται πάνω από 10.000 απολύσεις στο Λονδίνο το 2013

Προβλέπονται πάνω από 10.000 απολύσεις στο Λονδίνο το 2013
Προβλέπονται πάνω από 10.000 απολύσεις στο Λονδίνο το 2013

ΑΝΕΡΓΟΙ

Ο τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Λονδίνο πρόκειται, στη διάρκεια του επόμενου έτους κι έπειτα ύστερα από μία χρονιά γενικευμένης υστέρησης, να συρρικνωθεί περαιτέρω, ως και κατά 13 χιλιάδες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με μια πρόβλεψη που περιέχεται σε επικαιροποιημένη μελέτη του Centre for Economics and Business Research (CEBR).

Το εργατικό δυναμικό του νευραλγικής σημασίας οικονομικού τομέα αυτού θα επανέλθει σε προ 20ετίας επίπεδα απασχόλησης εάν η πρόβλεψη αυτή επαληθευτεί.Στο Σίτι έχουν ήδη απολυθεί μετά το 2007-έτος-ορόσημο προ της κρίσης-περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι.

Η οικονομική κρίση που διαρκεί σχεδόν τέσσερα χρόνια οδήγησε στην εκ βάθρων αναθεώρηση των συνθηκών λειτουργίας και των ίδιων των μοντέλων εργασίας στον σημαίνοντα σε μία καπιταλιστική οικονομία τραπεζικό τομέα.Το CEBR είχε προβλέψει σε προηγούμενη μελέτη του ότι "ήταν πιθανόν του χρόνου τράπεζες (και) επενδυτικά σχήματα να επαναπροσλάβουν 6 χιλιάδες εργαζόμενους".

Το CEBR όμως κάνει λόγο περί "κατάρρευσης" σημαντικού αριθμού εταιριών φέτος. Διαβλέπει μία ήπια μόνον αύξηση της απασχόλησης στο Σίτι, του οποίου η οικονομική παραγωγή αντιστοιχεί στο 10% της συνολικής βρετανικής οικονομικής παραγωγής, αλλά μόνο το 2015.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR