counter

Εκατομμύρια κτίρια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό στις ΗΠΑ

Εκατομμύρια κτίρια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό στις ΗΠΑ
Εκατομμύρια κτίρια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό στις ΗΠΑ

ΤΥΦΩΝΑΣ ΣΑΝΤΙ

Περίπου 2,5 εκατομμύρια σπίτια, επιχειρήσεις και κοινότητες συνεχίζουν να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, πέντε ημέρες μετά το πέρασμα του τυφώνα Σάντι, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DoE).    

«Το Σάββατο στις 14:00 (τοπική ώρα), υπήρχαν 2.497.421 πελάτες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα» αναφερόταν σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ενέργειας. Από το σύνολο των 8,5 εκατομμυρίων εγκαταστάσεων που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα αμέσως μετά την καταιγίδα, τα 6 εκατομμύρια διαθέτουν και πάλι ηλεκτρικό.   

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο είναι το Νιου Τζέρσεϊ, όπου 1,2 εκατομμύρια σπίτια, επιχειρήσεις και λοιπά κτίρια παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ ακολουθούν η Νέα Υόρκη (871.161), η Πενσυλβάνια (153.695) και το Κονέκτικατ (132.805).    

Ο καταστροφικός τυφώνας που έπληξε τη Δευτέρα τις Ηνωμένες Πολιτείες και κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους, προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές, οι οποίες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι διακοπές του ρεύματος σε συνδυασμό με την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για πολλά νοικοκυριά, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες καθιστούν το κλίμα ιδιαίτερα ψυχρό. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι στο άμεσο διάστημα η θερμοκρασία πρόκειται να φτάσει στους 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναμένεται να πέσει ακόμα πιο χαμηλά την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, η πρόγνωση του καιρού παραμένει ζοφερή. Μια ακόμα καταιγίδα αναμένεται να πλήξει την επόμενη εβδομάδα τις ήδη κατεστραμμένες ακτές της Νέας Αγγλίας με ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους και δυνατές βροχοπτώσεις.

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλουμπεργκ, έκανε το Σάββατο έκκληση σε όσους δεν έχουν ρεύμα και θέρμανση -απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες- να προσφύγουν σε καταφύγια όπου θα προσφέρεται ζεστασιά για σίτιση. «Είναι η περίοδος που αρχίζουν οι θερμοκρασίες να πέφτουν πολύ χαμηλά», δήλωσε. Στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, παραπάνω από 18.000 άνθρωποι παραμένουν σε καταφύγια, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR