counter

Ανοιχτό το εργασιακό και αρνητική η τρόικα

Ανοιχτό το εργασιακό και αρνητική η τρόικα
Ανοιχτό το εργασιακό και αρνητική η τρόικα

 ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

 Ανοιχτό παραμένει το "αγκάθι" στα εργασιακά, όπως διαφάνηκε μετά και τη νέα κυβερνητική σύσκεψη που συγκαλεσε το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες με τα προαπαιτούμενα και οι λεπτομέρειες του πολυνομοσχεδίου. 

Στη σύσκεψη, αντικείμενο της οποίας ήταν η προετοιμασία του πολυνομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα, συμμετείχαν οι Γιάννης Στουρνάρας, Χρήστος Σταϊκούρας, Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Βρούτσης και Ανδρέας Λυκουρέτζος.

Θα διαπραγματευτούμε έως την τελευταία στιγμή, για τα εργασιακά, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι η τρόικα παραμένει αρνητική, τόσο στο επίδομα γάμου όσο και την επεκτασιμότητα της Συλλογικής Σύμβασης, αλλά και στο θέμα της κύρωσης από τη Βουλή των συμβάσεων για τις ιδιωτικοποιήσεις.

 Συγκεκριμένα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: "Τελειώσαμε το συντονισμό με όλα τα υπουργεία, ούτως ώστε όλα τα προαπαιτούμενα να είναι έτοιμα στην ώρα τους. Ακόμα και οι τελευταίες εκκρεμότητες νομίζω φύγανε από το τραπέζι απόψε. Όσον αφορά αυτό που είπατε, η τρόικα δυστυχώς ήταν αρνητική και στο θέμα του 10% του οικογενειακού μισθού και στο θέμα της επεκτασιμότητας της σύμβασης. Στο μεν πρώτο είπαν ότι είναι μια πράξη νομοθετημένη ήδη. Στο άλλο είπαν ότι δεν ισχύει πια σχεδόν σε κανένα μέρος στο δυτικό κόσμο. Άρα δεν είναι οι ίδιοι διατεθειμένοι να το δεχτούν. Επίσης, υπάρχει ένα τρίτο θέμα που είχαν θέσει τα πολιτικά κόμματα, το θέμα της κύρωσης από τη Βουλή των ιδιωτικοποιήσεων και αυτό η τρόικα δεν το δέχεται και εμμένει στο προαπαιτούμενο και νομίζω –ορθά κατά την άποψή μου- πολύ δύσκολα ένας ξένος επενδυτής θα ερχόταν στην Ελλάδα, αν έπρεπε τελικά η Βουλή να κυρώσει τη σύμβαση".

Και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μετά τη σύσκεψη, γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο για τα εργασιακά.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR