counter

Πιθανή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Τετάρτη για την Ελλάδα

Πιθανή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Τετάρτη για την Ελλάδα
Πιθανή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Τετάρτη για την Ελλάδα

 στουρναρας

 Πιθανή είναι μια συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, μέσω τηλεδιάσκεψης, την προσεχή Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, εφόσον έχει επέλθει τη Δευτέρα συμφωνία στο Euro Working Group.

Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι οι εργασίες του Euro Working Group θα επαναληφθούν τη Δευτέρα, δίνοντας ουσιαστικά μια χρονική διορία στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς να συμφωνήσουν στα μέτρα του πακέτου (δημοσιονομικά και εργασιακά).

Πάντως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ανέφεραν ότι "εάν η τρόικα ζητεί όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο, τότε όλα σε ένα άρθρο". Στο Euro Working Group ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έστειλε τον στενό συνεργάτη του Πάνο Τσακλόγλου για να ενημερώσει σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το πακέτο των μέτρων.

Η συμφωνία με την τρόικα για το πακέτο των μέτρων περνάει το πρώτο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, crash test, στις Βρυξέλλες. Από την γνωμοδότηση των υψηλόβαθμων τεχνοκρατών εξαρτάται και η τύχη της επόμενης δόσης.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μεταφέρθηκε για λίγες ώρες σε νοσοκομείο των Αθηνών, με έντονα συμπτώματα αδιαθεσίας.

Ο ίδιος υπεβλήθη στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν υπερκόπωση και ύστερα αποχώρησε.Στο μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις πολιτικές που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση για την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες, αλλά εκκρεμούν ορισμένα ζητήματα που θα πρέπει να συμφωνηθούν ώστε να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται, τα θέματα χρηματοδότησης θα συζητηθούν μεταξύ των επίσημων δανειστών και της Ελλάδας.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR