counter

Κεφαλογιάννη: Ικανοποίηση για τις επαφές στο Βερολίνο

 Κεφαλογιάννη: Ικανοποίηση για τις επαφές στο Βερολίνο
Κεφαλογιάννη: Ικανοποίηση για τις επαφές στο Βερολίνο

Όλγα Κεφαλογιάννη

Την ικανοποίησή της, τόσο για το κλίμα όσο και για το περιεχόμενο των συναντήσεων που είχε τις τελευταίες δύο ημέρες στο Βερολίνο, εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία βρέθηκε στη Γερμανία ανταποκρινόμενη στην επίσημη πρόσκληση του υφυπουργού Οικονομίας, αρμόδιου για θέματα Τουρισμού, Ερνστ Μπουργκμπάχερ.

Η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε κατ' επανάληψη ότι η Ελλάδα παραμένει ένας φιλόξενος προορισμός και αναφέρθηκε στις μαρτυρίες των ίδιων των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων σχετικά με τις καλές εμπειρίες των πελατών τους οι οποίοι επισκέφθηκαν φέτος την Ελλάδα.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά για την ελληνική τουριστική βιομηχανία και αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποκατασταθεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, προκειμένου να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις των πιθανών επισκεπτών.

Σε ό,τι αφορά τη "ρήτρα ευρώ" που Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες ζήτησαν από Έλληνες ξενοδόχους, η υπουργός εξήγησε ότι "δεν αποτελεί συνήθη πρακτική" και ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση να εξηγήσει και στους ιδιώτες την πρόθεση του ελληνικού λαού να παραμείνει στο ευρώ και την προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση. Κατά τη συνάντηση που είχε η κυρία Κεφαλογιάννη, την Τρίτη, με τον υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της Γερμανίδας καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, αναπτύχθηκαν διεξοδικά οι τομείς στους οποίους υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίστηκε μετά τη συνάντηση και από τους δύο, προτεραιότητες αποτελούν η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου (με την προσέλκυση, για παράδειγμα, συνταξιούχων), η βελτίωση των ελληνογερμανικών σχέσεων ώστε να αναστραφεί το μέχρι πρότινος δυσμενές κλίμα, η δημιουργία προγράμματος που θα επιτρέπει σε Έλληνες ξενοδοχοϋπάλληλους να εργαστούν σε αντίστοιχες γερμανικές επιχειρήσεις κατά τους χειμερινούς μήνες, η ενίσχυση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και η ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων (π.χ. ιαματικός, θαλάσσιος, "πράσινος" τουρισμός κ.λπ.).

Ο κ. Φούχτελ εξέφρασε τη διάθεση της Γερμανίας να συνδράμει με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στον τουριστικό κλάδο, ενώ ανακοίνωσε ότι το 2013 περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό γερμανικό προϋπολογισμό θα διατεθούν σε προγράμματα κατάρτισης νέων και ανέργων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι θα μάθουν γερμανικά και θα εκπαιδευθούν σε διάφορες ειδικότητες, προκειμένου να επιδιώξουν απασχόληση στην Γερμανία.

 Το ζήτημα της απασχόλησης έθεσε και η υπουργός Τουρισμού ως βασική προτεραιότητα του υπουργείου της και ανέφερε ότι αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η συνεργασία με τη Γερμανία και άλλες χώρες για την κατάρτιση και την εξειδίκευση των εργαζομένων στον κλάδο. "Επιδιώκουμε την τεχνική βοήθεια, με πολλούς τρόπους", επισήμανε χαρακτηριστικά.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR