counter

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου
Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Μάχη με το χρόνο δίνει η κυβέρνηση, με στόχο να τελειώσει το θρίλερ με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, μετά την αλλαγή κλίματος που εισέπραξε η χώρα μας στη Σύνοδο Κορυφής.

Στόχος είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα μέχρι το τέλος της εβδομάδας και να περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή, μαζί με τις προαπαιτούμενες ενέργειες, χωρίς κλυδωνισμούς στο κυβερνητικό σχήμα.

Γι αυτό το λόγο πραγματοποιείται το μεσημέρι έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο και υπουργούς που έχουν άμεση σχέση με το πακέτο των νέων μέτρων, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η δόση των 31,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου, μόλις υιοθετηθεί η έκθεση της τρόικας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα απαιτηθεί νέα Σύνοδος Κορυφής για την καταβολή της δόσης και πρόσθεσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας τελειώνουν στις 16 Νοεμβρίου.

 Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Σύνοδος Κορυφής υπογράμμισε την ανάγκη να επισπευσθεί η εκταμίευση της δόσης, καθώς "οικονομία και κοινωνία βρίσκονται στα όριά τους, το αίμα της οικονομίας που λέγεται ρευστότητα είναι στο μηδέν, η ανεργία είναι εφιαλτική και ο κάθε Έλληνας περνάει ένα προσωπικό δράμα".

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR