counter

Λαμπερός πριγκιπικός γάμος στο Λουξεμβούργο

Λαμπερός πριγκιπικός γάμος στο Λουξεμβούργο
Λαμπερός πριγκιπικός γάμος στο Λουξεμβούργο

 Από τη Δήμητρα Δάρδα

Ο πρίγκιπας Guillaume ο διάδοχος του θρόνου του Λουξεμβούργου παντρεύτηκε την αγαπημένη του Stephanie de Lannoy με πολιτικό γάμο, σε μια μεγαλοπρεπή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο και όχι στο παλάτι, παρουσία εκατοντάδων υψηλών καλεσμένων.

Στην τελετή που έγινε χθες, Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, παρευρέθηκαν βασιλιάδες, βασίλισσες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες από τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης, μεταξύ άλλων, το Βέλγιο, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, το Λιχτενστάιν, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία και τη Βρετανία, την οποία εκπροσώπησε ο Πρίγκιπας Edward, το μικρότερο παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ, και η σύζυγός του, Σοφία.

Η νύφη, που φέρει τον τίτλο της κοντέσας, επέλεξε για το γάμο ένα κομψό ταγιέρ, ενώ ο πρίγκιπας φόρεσε μπλε κοστούμι με λευκό πουκάμισο και ριγέ γραβάτα.

Μετά το γάμο ακολούθησε εορταστικό δείπνο προς τιμήν τους, στο Μεγάλο Παλάτι των Δόγηδων, ενώ οι γαμήλιες εορταστικές εκδηλώσεις στη χώρα, συνεχίζονται με πυροτεχνήματα και συναυλίες καθώς για σήμερα Σάββατο, έχει προγραμματιστεί  ο θρησκευτικός  γάμος του ζευγαριού.

Όπως αναφέρει ο ξένος Τύπος "η νύφη και ο γαμπρός είναι ένα υπέροχο ζευγάρι. Εκείνος είναι 30 χρονών, με σκούρα μαλλιά και  άψογη γενειάδα, ενώ η εκείνη είναι 28 χρονών, ξανθιά και χαμογελαστή. Στις δημόσιες εμφανίσεις τους, ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου δείχνουν τόσο ερωτευμένοι"!

Ο Guillaume μιλάει τέσσερις γλώσσες, έχει σπουδάσει διεθνή πολιτική, φέρει το βαθμό του αντισυνταγματάρχη του στρατού. Η Stephanie de Lannoy παίζει πιάνο και βιολί, κολυμπάει, αγαπάει το  σκι και έχει δηλώσει ότι διαβάζει τρία βιβλία σε ένα χρόνο.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR