counter

Τρία παιδιά νεκρά από βομβαρδισμό του NATO στο Αφγανιστάν

Τρία παιδιά νεκρά από βομβαρδισμό του NATO στο Αφγανιστάν
Τρία παιδιά νεκρά από βομβαρδισμό του NATO στο Αφγανιστάν

NATO

Τρία παιδιά σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό του NATO με στόχο μαχητές των Ταλιμπάν οι οποίοι τοποθετούσαν αυτοσχέδιες νάρκες στο νότιο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Δύο Ταλιμπάν οι οποίοι εγκαθιστούσαν νάρκες αναγνωρίστηκαν, στοχοθετήθηκαν από την ISAF από αέρος και σκοτώθηκαν. Τρία παιδιά, δύο αγόρια κι ένα κορίτσι που έψαχναν ξύλα σε κοντινή απόσταση, σκοτώθηκαν επίσης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμαντ Σαχ Χαν, ο επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή Νάουα, στην επαρχία Χελμάντ, όπου σημειώθηκε το επεισόδιο.

Ο Φαρίντ Άχμαντ Φαρχάνγκ, ένας εκπρόσωπος των αρχών της επαρχίας Χελμάντ, επιβεβαίωσε το συμβάν και τον απολογισμό.

Ένας εκπρόσωπος της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του Αφγανιστάν, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, παραδέχθηκε ότι η Δύναμη προέβη σε βομβαρδισμό σκοτώνοντας τρεις αντάρτες. Η ISAF πρόσθεσε ότι ερευνά το θάνατο των παιδιών.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί προκαλούν εδώ και πολύ καιρό τριβές ανάμεσα στον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι και τους συμμάχους του στο NATO, οι οποίοι προστατεύουν την εύθραυστη κυβέρνησή του έναντι των ανταρτών Ταλιμπάν.

Στις αρχές Ιουνίου μια αεροπορική επίθεση στην Λογκάρ, νότια της Καμπούλ, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άμαχους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, προκαλώντας οργή στον πληθυσμό. Το NATO κατόπιν δεσμεύθηκε ότι δεν θα προχωράει σε επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές.

Περίπου 13.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί την περίοδο 2007-2012 στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το NATO.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR