counter

Η Βάσια Παναγοπούλου μιλά στο FTHIS.GR για τα χθεσινά επεισόδια στο θέατρο με εκείνη μέσα & τις διμοιρίες των ΜΑΤ έξω

Η Βάσια Παναγοπούλου μιλά στο FTHIS.GR για τα χθεσινά επεισόδια στο θέατρο με εκείνη μέσα & τις διμοιρίες των ΜΑΤ έξω
Η Βάσια Παναγοπούλου μιλά στο FTHIS.GR για τα χθεσινά επεισόδια στο θέατρο με εκείνη μέσα & τις διμοιρίες των ΜΑΤ έξω

ΒΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ χρειάστηκαν εχθές Πέμπτη για να απωθήσουν εξαγριωμένους πολίτες που συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα, έξω απο το θέατρο "Χυτήριο" στην Ιερά Οδό, προκειμένου να μην ανεβεί η "αιρετική" παράσταση "Corpus Christi" που είχε εχθές πρεμιέρα.

Οι εκατό περίπου συγκεντρωμένοι, φώναζαν συνθήματα και είχαν μπλοκάρει την είσοδο του θεάτρου, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παπάς, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, που τάχθηκαν υπέρ των ηθοποιών του θεατρικού έργου.

Η ένταση και οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών προς το εξαγριωμένο πλήθος, ανάγκασαν τις Αρχές να κλείσουν και τα δύο ρεύματα της Ιερά Οδού μέχρι τις 12 το βράδυ όπου οι συγκεντρωμένοι είχαν πια αποχωρήσει.

Οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης, η Βάσια Παναγοπούλου και οι τεχνικοί βρίσκονταν εγκλωβισμένοι μέσα στο θέατρο αφού είχαν σπάσει οι συγκεντρωμένοι την κλειδαριά απο έξω. Τελικά η παράσταση έγινε μετά τις 2 τα ξημερώματα, συμβολικά για όσους παρέμεινανα εκίε μετά τη λήξη των επεισοδίων. 

"Περάσαμε δύσκολα και όλοι έχουμε κοιμηθεί ελάχιστα" δηλώνει στο FTHIS.GR. η Βάσια Παναγοπούλου. "Το έργο θα παρουσιαστεί και σήμερα. Και το σημαντικό για μας, είναι να έχουμε κόσμο. Να μην είμαστε μόνοι. Να είστε κοντά μας. Γιατί αυτές οι συμπεριφορές, δεν αφορούν την υπόθεση της παράστασης, δεν έχουν κάτι προσωπικά με μας. Είναι πολύ πιο σημαντικό και πιο ουσιαστικό: αφορά τη γνήσια ελευθερία και έκφραση του λόγου. Δεν κρύβω την ανησυχία μου, για επανάληψη αντίστοιχων γεγονότων και σήμερα".

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο υπουργός Νίκος Δένδιας έχει ζητήσει να διερευνηθούν τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη, έξω απο το θεάτρο "Χυτήριο".

Απο χθές το πρωί, ο σκηνοθέτης Λαέρτης Βασιλείου και ο θίασος του έργου βρίσκονταν σε κατάσταση αναμονής για την επικείμενη πρεμιέρα, αφού με νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, πολίτες που αντιδρούσαν ζητούσαν την απαγόρευση του.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου "Χυτήριο" κα. Βάσια Παναγοπούλου δεύτερη φορά μέσα σε 10 ημέρες -για τον ίδιο λόγο- βρέθηκε στις δικαστικές αίθουσες, προκειμένου να υποστηρίξει την παράσταση και κατάφερε να κερδίσει την υπόθεση, αφού τα ασφαλιστικά μέτρα δεν έγιναν δεκτά.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR