counter

Την Τρίτη στην Αθήνα η Μέρκελ

Την Τρίτη στην Αθήνα η Μέρκελ
Την Τρίτη στην Αθήνα η Μέρκελ

Άνγκελα Μέρκελ

Στη χώρα μας φθάνει την ερχόμενη Τρίτη η γερμανίδα Καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, η οποία θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Την πληροφορία έδωσε αρχικά το πρακτορείο Bloomberg και ύστερα το πρακτορείο Reuters, ενώ επιβεβαιώθηκε και από το Βερολίνο.

Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξει κάποια τοποθέτηση επί του θέματος από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα δεχθεί τη γερμανίδα Καγκελάριο στην Ελλάδα, αφού η ίδια δεν έχει επισκεφθεί ποτέ ξανά τη χώρα μας. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις επαφές της κας Μέρκελ δεν έχουν δοθεί, ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι ίσως δοθεί και συνέντευξη Τύπου από την ίδια, παρουσία του κ. Σαμαρά.

Πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στην διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι «η κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών», είπε ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Το Βερολίνο εξέφρασε παράλληλα και την ικανοποίησή του για την «πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια» που καταβάλλει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των πιστωτών της και σημείωσε πως «υποστηρίζει» την προσπάθεια αυτή, δια στόματος του Στέφεν Ζάιμπερτ. «Διαπιστώνουμε ότι υπό την κυβέρνηση Σαμαρά γίνεται μια πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια και υποστηρίζουμε την συνέχισή της», είπε ο Ζάιμπερτ στην διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων σήμερα.

«Χαιρόμαστε για την αποδοχή από την Καγκελάριο κ. Angela Merkel της πρόσκλησης που της είχε απευθύνει ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η Καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή είναι πολύ θετική για την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών των δύο κρατών και σίγουρα θα αποτελέσει ένα περαιτέρω βήμα για τις σημαντικές μελλοντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Κεδίκογλου.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR