counter

Η Ελένη Μενεγάκη στο πλευρό των γυναικών με καρκίνο του μαστού

Η Ελένη Μενεγάκη στο πλευρό των γυναικών με καρκίνο του μαστού
Η Ελένη Μενεγάκη στο πλευρό των γυναικών με καρκίνο του μαστού

Κεντρικό πρόσωπο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, υποστηριζόμενη από την Estee Lauder, για τη φετινή χρονιά είναι η Ελένη Μενεγάκη. Η παρουσιάστρια είναι εκείνη που θα φοράει το γνωστό ροζ βραχιολάκι, μια δημιουργία του σχεδιαστή Δούκα Χατζηδούκα, για να μεταφέρει το μήνυμα της καμπάνιας για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε γνωστό πολυκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, η δημοφιλής παρουσιάστρια φόρεσε το ροζ βραχιόλι αλλά και την χαρακτηριστική ροζ κορδελίτσα στο πέτο της και έδωσε το "παρών" για να ενισχύσει τη σημαντική αυτή προσπάθεια.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η παρουσιάστρια ευχαρίστησε τους υπεύθυνους της καμπάνιας και της οργάνωσης "Άλμα Ζωής" που την επέλεξαν να ενώσει τη φωνή της μαζί τους και εξομολογήθηκε το φόβο και την αγωνία που νιώθει κάθε φορά που υποβάλλεται σε εξέταση μαστού και περιμένει τα αποτελέσματα.

Είπε χαρακτηριστικά:

"Σας ακούω τόση ώρα όλους σας να με ευχαριστείτε αλλά εσείς έπρεπε να έχετε όλο το μπράβο και όλα τα ευχαριστώ, διότι τρέχετε όλη αυτή την πραγματικά σπουδαία εκστρατεία τόσα χρόνια. Εγώ είμαι απλά ένα πολύ μικρό λιθαράκι μέσα σε αυτά τα χρόνια, θα συνεχίσετε με άλλους και με άλλους και με άλλους .Ο λόγος που είμαι εδώ και αφού και εγώ σας ευχαριστήσω που φέτος σκεφτήκατε και μένα να συνδράμω σε όλο αυτό που κάνετε, ο λόγος που είμαι εδώ, είναι γιατί θα ήθελα με την όποια δύναμη μπορώ, να ενώσω τη δικιά μου φωνή με τη δικιά σας. Να κινητοποιήσουμε όλοι μαζί όλες τις γυναίκες να τα ακούμε και μείς που τα λέμε γιατί καμιά φορά τα λέμε αλλά τα ξεχνάμε για τον εαυτό μας δυστυχώς, να θυμόμαστε ότι η πρόληψη είναι το πιο δυνατό πράγμα.

Δεν ήξερα ούτε κ γω ότι το 98% του καρκίνου αν διαγνωστεί πολύ νωρίς είναι ιάσιμο, δεν το ήξερα και ομολογώ ότι την πρώτη φορά που έκανα μαστογραφία, αλλά και τη δεύτερη αλλά μάλλον και την τρίτη και την τελευταία που έχω κάνει μέχρι στιγμής, όσο διαρκεί, άσχετα που το κάνω συχνά γιατί το έχω μέσα στο μυαλό μου, κάθε φορά νιώθω μέσα μου τον ίδιο φόβο μέχρι να φτάσω να ακούσω το αποτέλεσμα και κάθε φορά λέω μήπως είναι αργά το κάθε χρόνο μήπως πρέπει να το κάνω ανά εξάμηνο. Θέλω να πω ότι πλέον η πληροφόρηση στη ζωή μας, μας έχει αφυπνίσει και πολύ καλά κάνει δεν πρέπει να σταματήσουμε να το κάνουμε αυτό και πρέπει αν φτάσει σε όλα τα μέρη του κόσμου και όχι μόνο σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, παντού, να το βάλουμε όλοι στο μυαλό μας γιατί οτιδήποτε μπορούμε να προλάβουμε δεν μπορεί να μας νικήσει , δεν μπορεί να μας κερδίσει.

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την ευκαιρία που μου δώσατε το ξαναλέω να ενώσω τη δικιά μου φωνή με τη δικιά σας"

Το βραχιόλι θα πωλείται όλο τον Οκτώβριο στη συμβολική τιμή των 10 ευρώ, σε σημεία πώλησης της γνωστής εταιρείας καλλυντικών και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού "Άλμα Ζωής".  

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR