counter

Προς άρση της ασυλίας του ο Κώστας Μπαρμπαρούσης

Προς άρση της ασυλίας του ο Κώστας Μπαρμπαρούσης
Προς άρση της ασυλίας του ο Κώστας Μπαρμπαρούσης

Χρυσή Αυγή

Παρά το ότι η αρμόδια επιτροπή της Βουλής εισηγήθηκε ομόφωνα την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση για τα όσα είχαν γίνει σε εμποροπανήγυρη του Μεσολογγίου, το τοπικό παράρτημα του κόμματος στην Άρτα εξαγγέλλει ελέγχους σε ανάλογη εκδήλωση στη συγκεκριμένη πόλη, γράφοντας χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του πως «το κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής θα παρευρεθεί σε όλη τη διάρκεια της υπαίθρειας (sic) αγοράς για να επιβεβαιώσει ότι κανένας αλλοδαπός χωρίς σχετική άδεια δεν θα μετέχει από τη στιγμή που γίναμε δέκτες παραπόνων».

Στην ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή καλεί την ΕΛΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία να προβούν «σε έλεγχο για τη νομιμότητα της συμμετοχής του καθενός αλλοδαπού πριν του επιτραπεί να πλησιάσει έστω τον χώρο», ενώ αναφέρει πως για τα προβλήματα που δημιουργούν «λαθρομετανάστες από την Αφρική και το Πακιστάν» υπήρξε από τους μικροπωλητές «γενική επισήμανση και κατακραυγή (sic)» προς τον υποψήφιο βουλευτή Άρτας της ΧΑ Νικόλαος Γαλαζούλας.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός κατήγγειλε μέσω επίκαιρης ερώτησής του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια ότι τα γραφεία του Συνδέσμου παρακολουθούνται από άνδρες της Αστυνομίας. Ο κ. Λαγός ρώτησε από το βήμα της Βουλής τον υπουργό «τι εντολές έχει λάβει και από που έχει δεχθεί πιέσεις εναντίον της Χρυσής Αυγής, από κέντρα εντός ή εκτός Ελλάδος;», με τον κ. Δένδια να αναφέρει ότι η ερώτηση είναι άνευ αντικειμένου.

«Η επίκαιρη ερώτηση έχει δύο σκέλη: Ποιες εντολές έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής; Απάντηση: “Ουδεμία”. Από ποιους άλλους φορείς; Απάντηση: “Από κανέναν άλλον οργανισμό”», τόνισε ο κ. Δένδιας, με τον βουλευτή της ΧΑ να επιμένει ότι «η Χρυσή Αυγή είναι σφυρηλατημένη στο δρόμο. Είτε εντός είτε εκτός Κοινοβουλίου πάλι τα ίδια θα κάνουμε, θα μας βρίσκετε διαρκώς αντιμέτωπούς σας».

Όσον αφορά την τελική απόφαση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Μπαρμπαρούση, αυτή αναμένεται να ληφθεί σε συνεδρίαση της Ολομέλειας την ερχόμενη εβδομάδα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR