counter

Επεισοδιακή συγκέντρωση για την ταινία του Μωάμεθ

Επεισοδιακή συγκέντρωση για την ταινία του Μωάμεθ
Επεισοδιακή συγκέντρωση για την ταινία του Μωάμεθ

ΤΑΙΝΙΑ ΜΩΑΜΕΘ

Επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας, όταν περίπου 500-600 μουσουλμάνοι που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ομονοίας για να διαδηλώσουν κατά της κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τον προφήτη Μωάμεθ, η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο, προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Κατα τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 40 προσαγωγές απο τις αστυνομικές δυνάμεις.

 Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων, όπου και εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν στοιχεία για συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις, διαφορετικά θα αφεθούν ελεύθεροι.

Από τις 3 το μεσημέρι κοινότητες μουσουλμάνων από όλη την Αθήνα συγκεντρώθηκαν στην πλ.Ομονοίας φωνάζοντας συνθήματα και αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν από νωρίς αποκλείσει σειρά οδών πέριξ της πλατείας Ομονοίας, τους απέτρεψαν και ακολούθησαν επεισόδια και ρίψη δακρυγόνων.

Περί τις 6:15 το απόγευμα, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση απώθησης των συγκεντρωθέντων, οι οποίοι σταδιακά απομακρύνθηκαν από την πλατεία Ομονοίας. Στη συνέχεια υπήρξε σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR