counter

Πιέζει η τρόικα για μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης

Πιέζει η τρόικα για μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης
Πιέζει η τρόικα για μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης

ΕΥΡΩ

Να διασώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι των αποζημιώσεων απόλυσης επιδιώκει η κυβέρνηση, καθώς η τρόικα επιμένει ότι είναι απαραίτητη μία σημαντική περικοπή τους, με το επιχείρημα ότι θα δώσει στις επιχειρήσεις την ευχέρεια να προσλάβουν νεότερους και φυσικά φθηνότερους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, έχει τεθεί το ενδεχόμενο να υπολογίζεται η αποζημίωση, χωρίς τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και χωρίς το επίδομα αδείας, δηλαδή σε 12μηνη και όχι 14μηνη βάση, που σημαίνει μείωση της αποζημίωσης κατά 16,67%.

Ενδεικτικά, εφόσον αφαιρεθούν τα δώρα από τον υπολογισμό της αποζημίωσης, ένας μισθωτός με 20 χρόνια εργασίας στον ίδιο εργοδότη και αποδοχές 2.500 ευρώ, που σήμερα δικαιούται αποζημίωση 22.900 ευρώ, θα πάρει 20.000 ευρώ.Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελ. Τύπος", η τρόικα διατηρεί σταθερή και την απαίτησή της να μειωθεί στο μισό ο χρόνος προειδοποίησης, με τον οποίο ο εργοδότης αποκτά τη δυνατότητα να δώσει τη μισή αποζημίωση.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR