counter

Κατά 30% μειώνει το μισθό του ο Γ. Προβόπουλος

Κατά 30% μειώνει το μισθό του ο Γ. Προβόπουλος
Κατά 30% μειώνει το μισθό του ο Γ. Προβόπουλος

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Την περαιτέρω μείωση των αποδοχών του κατά 30% αποφάσισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος. Ο διοικητής της ΤτΕ γνωστοποιεί την απόφασή του με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στην οποία τον ενημερώνει για τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη μείωση του λειτουργικού και μισθολογικού κόστους στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο κ. Προβόπουλος είχε προχωρήσει σε μείωση του μισθού του κατά 20% τον Δεκέμβριο του 2009, που σημαίνει ότι η σωρευτική μείωση των αποδοχών του φτάνει πλέον το 50%. Η μείωση θα ισχύσει και για τους δύο υποδιοικητές. Στη σχετική επιστολή ο κ. Προβόπουλος ενημερώνει για τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό και μισθολογικό κόστος στην ΤτΕ. 

 Όπως αναφέρεται, οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 21% στη διετία 2010-2011, ενώ προστίθεται πως τα τελευταία δύο χρόνια σημειώθηκε σημαντική μείωση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας και συντάξεων κατά 14%. Παράλληλα, τονίζεται ότι με βάση τη νέα τριετή επιχειρησιακή σύμβαση οι μισθοί θα περικοπούν κατά επιπλέον 17% σε ετήσια βάση.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR