counter

Τριάντα πέντε χρόνια από τον θάνατό της. Μια ζωή γεμάτη επιτυχίες και απογοητεύσεις

Τριάντα πέντε χρόνια από τον θάνατό της. Μια ζωή γεμάτη επιτυχίες και απογοητεύσεις
Τριάντα πέντε χρόνια από τον θάνατό της. Μια ζωή γεμάτη επιτυχίες και απογοητεύσεις

Το ημερολόγιο έγραφε 16 Σεπτεμβρίου 1977 και ο κόσμος θρηνούσε τον χαμό μιας μεγάλης ντίβας της όπερας. Ήταν η μέρα που η Μαρία Κάλλας άφηνε τη τελευταία της πνοή, σε ηλικία 54 ετών, στο διαμέρισμά της στο Παρίσι, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο. Μια μεγάλη φωνή είχε σβήσει για πάντα – μια φωνή που απογείωσε μερικές από τις γνωστότερες όπερες, που αποθεώθηκε από χιλιάδες ανθρώπους, που μάγεψε όποιον την άκουσε.

Γεννημένη στη Νέα Υόρκη στις 2 Δεκεμβρίου του 1923, έδειξε από πολύ νωρίς το ταλέντο της. Αλλά η πίεση της μητέρας της Ευαγγελίας την έκανε να μισήσει το τραγούδι, όπως η ίδια η Κάλλας παραδέχθηκε αρκετά χρόνια αργότερα. Όμως η μουσική έτρεχε στις φλέβες της και σε ηλικία 19 ετών πραγματοποιεί το επαγγελματικό ντεμπούτο της στη Λυρική σκηνή, μαγεύοντας με την ερμηνεία της. Αυτή ήταν η αρχή μιας μεγάλης πορείας.

Μια πορεία που την ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, την έστειλε στις μεγαλύτερες σκηνές του πλανήτη και τις χάρισε συνεργασίες με τους σημαντικότερους συνθέτες και σκηνοθέτες. 

Όσο όμως η επαγγελματική της καριέρα απογειωνόταν, η προσωπική της ζωή έδειχνε να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Τα νεύρα, οι καταθλίψεις, η απομόνωση έκαναν συχνά πυκνά την εμφάνισή τους στη ζωή της, δίνοντας τροφή στα περιοδικά. Άλλωστε η Κάλλας ήταν star με όλη τη σημασία της λέξης και ότι έκανε δεν περνούσε απαρατήρητο. Όπως ο έρωτάς της με τον Αριστοτέλη Ωνάση. Πολλά ακούστηκαν, πολλά γράφτηκαν, ακόμα και ότι απέκτησαν παιδί που γεννήθηκε νεκρό. Η ουσία είναι ότι μετά από δύο παθιασμένα χρόνια, ο έλληνας εφοπλιστής παντρεύτηκε την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Jacqueline Kennedy.

Πολλοί είπαν ότι ποτέ δεν τον ξεπέρασε τον χωρισμό της με τον Ωνάση. Στις 16 Σεπτεμβρίου του 1977 πέθανε "η ευλογημένη και παράλληλα καταραμένη ντίβα της μουσικής" όπως είπε ο κριτικός και στενός της φίλος, John Ardoin. Αλλά άφησε πίσω της ένα έργο, μια φωνή, που δύσκολα θα ξεχαστεί μέσα στα χρόνια.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR