counter

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 4 νεκροί και 30 τραυματίες από την ανατροπή τουριστικού λεωφορείου

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 4 νεκροί και 30 τραυματίες από την ανατροπή τουριστικού λεωφορείου
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 4 νεκροί και 30 τραυματίες από την ανατροπή τουριστικού λεωφορείου

Αστυνομία

Τραγωδία τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. Tουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 51 τουρίστες, υπηκόους Ρωσίας, ανατράπηκε λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 4 άνθρωποι και να τραυματιστούν 30.

Το δυστύχημα έγινε στις 4.30 τα ξημερώματα, στο 22ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Οι 30 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης όπως επίσης και οι υπόλοιποι 17 επιβάτες για προληπτικές εξετάσεις.

O οδηγός του λεωφορείου είναι σε κατάσταση σοκ, και μέχρι στιγμής δεν μπορεί να δώσει προς το παρόν εξηγήσεις για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος. "Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο" δηλώνουν συγκλονισμένοι οι πυροσβέστες για τις εικόνες που αντίκρισαν. Αναφέρουν την αυτοθυσία ενός τραυματισμένου 36χρονου, ο οποίος αφού κατόρθωσε να απεγκλωβίσει γυναίκα και παιδί από το λεωφορείο, μετά εξέπνευσε.

 Όπως τόνισε ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Κυριακίδης, οι Ρώσοι τουρίστες βρίσκονταν σε διακοπές στην περιοχή της Χαλκιδικής και μετέβαιναν με το λεωφορείο στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" για να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.

Την ώρα του δυστυχήματος στην περιοχή έβρεχε, ενώ χρειάστηκε επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου οι τουρίστες να εγκαταλείψουν το λεωφορείο. Ο δρόμος παραμένει κλειστός και η τροχαία προχωρά σε εκτροπή των οχημάτων.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR