counter

Ένα στα δύο Ελληνόπουλα πέφτουν θύμα βίας

Ένα στα δύο Ελληνόπουλα πέφτουν θύμα βίας
Ένα στα δύο Ελληνόπουλα πέφτουν θύμα βίας

βία

Εφιαλτικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε τα τρία τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με αυτή, ένας στους δύο μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη έχει υποστεί σωματική βία. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ένα στα δέκα παιδιά έχει πέσει θύμα σεξουαλικής βίας.

Σε ποσοστό 76,8% των παιδιών που ερωτήθηκαν δήλωσαν πως βίωσαν τη σωματική βία, ενώ 16,2% των ερωτηθέντων απάντησαν πως έχουν υποστεί σεξουαλική βία.

Παράλληλα, οι καταγγελίες στις Αρχές για περιπτώσεις κακοποίησης ή παραμέλησης ανηλίκων κυμαίνονται λίγο πιο κάτω από 1%, πράγμα που σημαίνει πως τα κρούσματα βίας σε παιδιά συνήθως αποσιωπούνται.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού τα τελευταία τρία χρόνια σε 12.000 παιδιά που φοιτούν στην ΣΤ' Δημοτικού, την Α' Γυμνασίου και την Α' Λυκείου σε σχολεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης. Η έρευνα διεξήχθη στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος BECAN (Επιδημιολογική Μελέτη για την Κακοποίηση και Παραμέληση του Παιδιού στα Βαλκάνια).

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR