counter

Ο γάλλος πρόεδρος ζητάει λύση για την Ελλάδα

Ο γάλλος πρόεδρος ζητάει λύση για την Ελλάδα
Ο γάλλος πρόεδρος ζητάει λύση για την Ελλάδα

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ

(Φωτό PHILIPPE DESMAZES-ΕΡΑ. ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Θετικός στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας εμφανίστηκε για άλλη μία φορά ο Φρανσουά Ολάντ.

Από τη Ρώμη, όπου συναντήθηκε με τον ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι, ο γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να συμφωνήσουν σε λύσεις για την Ελλάδα και την Ισπανία τον Οκτώβριο στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ σημείωσε ότι "η σχέση Ιταλίας και Γαλλίας είναι ισχυρή και βασισμένη σε αμοιβαία εμπιστοσύνη".

Ο κ. Ολάντ συμπλήρωσε λέγοντας ότι "υπάρχει μια μεγάλη σύγκρουση στα θέματα της Ευρωζώνης. Υπάρχει κοινή βούληση για ανάπτυξη και για μια ευρωπαϊκή πορεία αλληλέγγυας ολοκλήρωσης" και συνέχισε: "Για το ευρώ υπάρχουν τρεις σταθμοί: πρώτον, να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου της 28ης και 29ης Ιουνίου. Δεύτερον, να καταφέρουμε να χειριστούμε το θέμα της Ελλάδας. Ελπίζουμε η έκθεση της Τρόικας να μας επιτρέψει στη Σύνοδο του Οκτωβρίου να φτάσουμε σε λύση. Ελπίζουμε οι Έλληνες να δείξουν πολιτική αξιοπιστία, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, με ένα ξεκάθαρο σχέδιο".

Η  ελληνική κυβέρνηση έχει "αποδείξει την αξιοπιστία της και αυτό θα κρατήσει τη χώρα στην ΕΕ", ανέφερε ο γάλλος πρόεδρος, σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR