counter

Απεργιακές κινητοποιήσεις πανεπιστημιακών και καθηγητών

Απεργιακές κινητοποιήσεις πανεπιστημιακών και καθηγητών
Απεργιακές κινητοποιήσεις πανεπιστημιακών και καθηγητών

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αναταραχή στο χώρο της Παιδείας μετά τις χθεσινές προτάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΣΔΕΠ.

Στη συνεδρίαση των πανεπιστημιακών που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ και ως αντίδραση στο ενδεχόμενο περικοπών, η ΠΟΣΔΕΠ πρότεινε 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, εν μέσω της εξεταστικής περιόδου, ενώ η πρόταση της εκτελεστικής γραμματείας προβλέπει ακόμα ότι την επομένη της απεργίας, δηλαδή την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση για παράταση των κινητοποιήσεων.

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν όμως και οι καθηγητές των ΤΕΙ, οι οποίοι προσανατολίζονται σε πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα. "Εξηγήσαμε στον κ. Στουρνάρα, ότι οι μειώσεις αυτές είναι απαράδεκτες και πέραν κάθε λογικής, καθώς αμειβόμαστε με το μοναδικό Ειδικό Μισθολόγιο Δημόσιων Λειτουργών, στο οποίο δεν υπήρξε καμία αύξηση από το 2004, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα Ειδικά Μισθολόγια για τα οποία την περίοδο 2006 – 2009 δόθηκαν αυξήσεις από 35 – 100%. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, οι μισθοί μας έχουν υποστεί δραματική μείωση της τάξης του 25%".

"Το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει περικοπές που οδηγούν σε μεσοσταθμική μείωση των αποδοχών μας κατά 17,5%εποισημαίνει η ΟΣΕΠ των ΤΕΙ" η οποία εξειδικεύεται ως εξής, όπως την περιγράφουν οι καθηγητές:

Αμοιβές έως 1000 ευρώ μείωση 5%

Αμοιβές από 1000 - 1500 ευρώ μείωση 15%

Αμοιβές 1500 - 2500 ευρώ μείωση 25%

Αμοιβές πλέον των 2500 ευρώ μείωση 30%

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, οι καθηγητές των ΤΕΙ, επανεκτιμώντας την κατάσταση, θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων, ενώ θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των πανεπιστημιακών στις 11 Σεπτεμβρίου.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR