counter

Στην Αθήνα η Τρόικα στις 7 Σεπτεμβρίου

Στην Αθήνα η Τρόικα στις 7 Σεπτεμβρίου
Στην Αθήνα η Τρόικα στις 7 Σεπτεμβρίου

ΤΡΟΙΚΑ

Με συνοπτικές διαδικασίες προτίθεται να τελειώσει την αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος οικονομικής εξυγίανσης της χώρας μας, η τρόικα. Αυτό αποφασίστηκε, έπειτα από τη συνάντηση του Μπομπ Τράα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Μέργο.

Στις 5 Σεπτεμβρίου, έρχεται το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικα, που θα ασχοληθεί με την επικαιροποίηση του Μνημονίου, καθώς το κλιμάκιο που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, ασχολείται αποκλειστικά με το σχέδιο περικοπών και δύο ημέρες αργότερα, στις 7 του μήνα, καταφτάνουν οι Πολ Τόμσεν, Ματία Μορς και Κλάους Μαζούχ.

 Στις 8 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση των επικεφαλής της τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και εφόσον υπάρχει χρόνος με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος την ίδια ημέρα έχει τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Στις 9 του μήνα, υπάρχει συνάντηση με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο - με βασικό αντικείμενο την ευστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος- και στο διάστημα 10 με 12 Σεπτεμβρίου οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν συναντήσεις με τα νευραλγικά υπουργεία, δηλαδή με τα υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 Στις 13 Σεπτεμβρίου, η Τρόικα θα αναχωρήσει για το άτυπο Eurogroup στη Λευκωσία και εάν χρειαστεί να επιστρέψουν, αυτό θα σημαίνει πολύ απλά ότι η αξιολόγηση της χώρας μας και η διαπραγμάτευση δεν πήγε καλά.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR