counter

Η αντίδραση της όταν άκουσε ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού και η υιοθεσία του γιου της

Η αντίδραση της όταν άκουσε ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού και η υιοθεσία του γιου της
Η αντίδραση της όταν άκουσε ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού και η υιοθεσία του γιου της

Μάγια Τσόκλη

"Θυμάμαι όταν η γιατρός μου, μου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της βιοψίας, άκουσα τον εαυτό μου να μονολογεί: “Τώρα, τι θετικό μπορεί να βγει από αυτή την περιπέτεια;” Σε καμία περίπτωση δεν είπα "γιατί εγώ;". "Γιατί όχι και εγώ;" ήταν το ερώτημα." Η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής, Μάγια Τσόκλη μίλησε στον Γιάννη Βίτσα και το περιοδικό "ΕΓΩ" για την άγνωστη μέχρι τώρα σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της, ενώ αποκάλυψε ότι εδώ και τρία χρόνια έχει υιοθετήσει ένα αγόρι.

Το πρόβλημα υγείας

"Πέρασα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας –που δυστυχώς έχει εξαπλωθεί σαν γρίπη πια. Είχα καρκίνο στο στήθος. Όπως χιλιάδες άλλες γυναίκες, εγχειρίστηκα, έκανα χημειοθεραπείες, συνεχίζω να παίρνω φάρμακα. Φαίνεται ότι η ψυχική διάθεση επηρεάζει καταλυτικά την υγεία. Έτσι, θεωρώ ότι η μεγάλη στενοχώρια από την εμπειρία μου με την πολιτική επέσπευσε, αν μη τι άλλο, την εξέλιξη της νόσου. Όμως, να είμαι ξεκάθαρη: δεν ρίχνω την ευθύνη σε κανέναν άλλο παρά μόνο στον εαυτό μου."

H επιθυμία της για ένα παιδί και η υιοθεσία

"Ας πούμε ότι δεν ένιωσα ποτέ την τρελή επιθυμία να τεκνοποιήσω. Όμως, πάντα ήθελα να μεταφέρω τις όποιες γνώσεις μου και τις εμπειρίες μου σε ένα παιδί. Τα ταξίδια μου σε τρίτες χώρες και η επαφή μου με τον απίστευτο αριθμό παιδιών που δυσκολεύονται να επιβιώσουν με έκαναν από νωρίς να ενδιαφερθώ για την υιοθεσία. Την εύρισκα πάντα συνεπή με τον τρόπο ζωής και τα πιστεύω μου”.

"Έχει πλουτίσει τη ζωή μου ο γιος μου. Μου μαθαίνει να ξαναβλέπω τον κόσμο με τα δικά του μάτια. Κάθε μέρα τον βλέπω να ρουφάει τη ζωή και να αναπτύσσεται. Κάθε μέρα είναι μια γιορτή για αυτόν. Όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μπροστά του. Είναι αληθινά, θαυμαστό! [...] Η μονογονεϊκή υιοθεσία είναι πλέον εφικτή στη χώρα μας, κι αυτό, ομολογώ με εντυπωσίασε ευχάριστα."

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στην πραγματική αμοιβή που παίρνει για τις εκπομπές της στην ΕΡΤ, τον πόλεμο που δέχτηκε στην πολιτική, την τηλεόραση και τη ζωή στη δεύτερη πατρίδα που έχει αποκτήσει με την οικογένεια της στην "Τήνο".

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR