counter

"Ειδοποιητήρια" πληρωμής σε ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων

"Ειδοποιητήρια" πληρωμής σε ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων
"Ειδοποιητήρια" πληρωμής σε ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Στον ηλεκτρονικό έλεγχο των ανασφάλιστων οχημάτων, προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

 Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα γίνει ηλεκτρονική ζεύξη των αρχείων των κυκλοφορούντων οχημάτων και ασφαλισμένων οχημάτων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Μετά τη ζεύξη των αρχείων και τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, η ΓΓΠΣ θα απευθύνεται γραπτά στον ιδιοκτήτη καλώντας τον να προβεί στην ασφάλιση του αυτοκινήτου του εντός συγκεκριμένου και σύντομου χρονικού διαστήματος και καταβάλλοντας επιπλέον ποσό ύψους 250 ευρώ, υπέρ του Δημοσίου.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η ΓΓΠΣ θα φροντίζει για την αποστολή των στοιχείων των ιδιοκτητών των ανασφάλιστων οχημάτων στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο αυστηρότερων κυρώσεων (πρόστιμα, ποινές κ.λπ.).

Ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί έργο ομάδας εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών που είχε συσταθεί το Φεβρουάριο του 2011 μετά από παροτρύνσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR