counter

"Ο αποκλεισμός μου από την Ολυμπιάδα της Σεούλ ήταν εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου.Με έλιωσε σαν μυρμήγκι"

"Ο αποκλεισμός μου από την Ολυμπιάδα της Σεούλ ήταν εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου.Με έλιωσε σαν μυρμήγκι"
"Ο αποκλεισμός μου από την Ολυμπιάδα της Σεούλ ήταν εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου.Με έλιωσε σαν μυρμήγκι"

Νίκος Κακλαμανάκης

Τι και αν έχει κερδίσει δύο Ολυμπιακά μετάλλια στην ιστοσανίδα, το χρυσό στην Ατλάντα το 1996 και το αργυρό στην Αθήνα το 2004; Τι και αν είναι κάτοχος τριών παγκόσμιων τίτλων; Τι και αν είναι ο αθλητής που άναψε τον ολυμπιακό βωμό στο ΟΑΚΑ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004; Ο Νίκος Κακλαμανάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" και τον Βασίλη Τσακίρογλου αποκαλύπτει ότι ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος τον είχε "κόψει" από την πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς το 1998, ενώ το 2000 πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ έκανε προπόνηση υπό την προστασία σωματοφυλάκων εξαιτίας απειλών του είχε δεχτεί για τη ζωή του, καθώς ο Ολυμπιονίκης δεν σταματούσε με δηλώσεις του να θίγει δημόσια τα "κακώς κείμενα" του αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Κακλαμανάκης δήλωσε:

Για τον αποκλεισμό του με εντολή Τσοχατζόπουλου

"Το 1988 ήμουν ένα 19χρονο παιδί που του τράβηξαν βίαια το χαλί κάτω από τα πόδια πριν πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο. Τι πιθανότητες είχε ένα παιδί που κάποιοι πολιτικοί το στέλνουν σπίτι του να επιστρέψει και να νικήσει; Απειροελάχιστες αλλά σε μένα συνέβη[...] Το 1988 ένας πολιτικός με έλιωσε σαν μυρμήγκι. Έδωσε εντολή να προτιμηθεί στη θέση μου ένας αθλητής τον οποίο είχα κερδίσει σε δεκατρείς από τις δεκατέσσερις προκρίσεις για την Ολυμπιάδα. Και αυτό το έμαθα μόλις πριν από 7-8 χρόνια, καθώς μου το αποκάλυψε ένας φίλος του τεχνικού συμβούλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, Ηλία Καρώνη. Ο Καρώνης, δυστυχώς πέθανε από καρκίνο και θέλοντας να ελαφρώσει την ψυχή του, εξομολογήθηκε ότι ο αποκλεισμός μου το 1988 "δεν ήταν επιλογή δική μου, ήταν εντολή του Τσοχατζόπουλου. Εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα". Απ' ό,τι ακούστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αδελφικός φίλος με τον πατέρα του αθλητή που τελικά επελέγη"

Οι απειλές για τη ζωή του πριν από το Σίδνεϊ

"Στην κορύφωση της καριέρας μου, μετά το χρυσό το 1996, ανάμεσα στα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα που κέρδισα (2000 & 2001), ήρθε η Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ. Ενώ βρισκόμουν σε προετοιμασία, εμφανίστηκε ένας τύπος που είχε μαγαζιά της νύχτας και μου είπε ‘Έχω τον τρόπο μου να μην φτάσεις μέχρι τους Ολυμπιακούς’. Απειλούσε ότι θα μου σπάσει τα γόνατα, ότι θα με σκοτώσει. Ζήτησα τη βοήθεια του τότε δημάρχου Αθηναίων, του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος μου παραχώρησε για κάποια περίοδο άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας. Εγώ δεν είχα τη δυνατότητα να προσλάβω σωματοφύλακες. Αλλά τα νεύρα μου δεν άντεξαν. Στο Σίδνεϊ δεν απέδωσα όπως θα ήθελα και αυτό ήταν για εμένα καταστροφικό. Δεν μπορεί να είσαι στα όρια της ανθρώπινης επίδοσης και να μην έχεις καθαρό μυαλό επειδή βάλλεσαι από την ίδια σου την πατρίδα. Ο δικός μου αγώνας δεν ήταν ενάντια στους καλύτερους αθλητές από 40 χώρες του κόσμου, πάλευα ενάντια σε ένα διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα".

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR