counter

Καρυδόπιτα με σιρόπι

Καρυδόπιτα με σιρόπι
Καρυδόπιτα με σιρόπι

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο: 35 λεπτά

 

Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ρίχνετε το κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσουν. Βάζετε σε μπολ την καρυδόψιχα, το αλεύρι, τη φρυγανιά, το μπέικιν και ανακατεύετε.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύετε με τους κρόκους με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνα. Προσοχή μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα.

Προσθέτετε λίγο λίγο το μείγμα με την καρυδόψιχα ανακατεύοντας ελαφρά. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί Νο 24 και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού για 8 λεπτά.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και κόβετε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια. Με ένα κουτάλι ρίχνετε το χλιαρό σιρόπι λίγο λίγο στη ζεστή καρυδόπιτα

Μόλις κρυώσει, σερβίρετε.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR