counter

Παστίτσιο τηγανάτο

Παστίτσιο τηγανάτο
Παστίτσιο τηγανάτο

Για 4 άτομα

Σάλτσα κιμά: Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά απλώνοντάς τον. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε επιπλέον για 2΄-3΄, μέχρι να γίνουν διάφανα. Σβήνουμε με το κονιάκ.. Προσθέτουμε την ντομάτα, το μέλι , αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας. Σκεπάζουμε τον κιμά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20

Μπεσαμέλ: Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ αδιάλυτο, το μοσχοκάρυδο , αλάτι, το βούτυρο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα. Αφήνουμε την κρέμα να δέσει περίπου 10΄. Όταν δέσει  η μπεσαμέλ αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ρίχνουμε τους κρόκους. Ρίχνουμε, τέλος, το 1 φλ. κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.

Μεγάλο Φινάλε: Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με μεταλλικό χερούλι η σε σαγανάκι όσα μακαρόνια θέλουμε με λίγο τριμμένη γραβιέρα Κρήτης και μια κουταλιά μαλακό τυρί φιλαδέλφια.  Μόλις αρχίσει να λιώνουν τα τυριά προσθέτουμε όσο κιμά θέλουμε και πλούσιες κουταλιές μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με γραβιέρα Κρήτης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45΄-50΄

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR